Verdidebatt

God dag mann økseskaft!

Jeg begynner dette innlegget med den overskriften, fordi jeg synes temaene på dette forumet går ganske mye igjen. Som ny her er jeg, vil ikke si akkurat lei, men litt oppgitt over de sakene som debatteres om og om igjen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da tenker jeg på: Israel vs Palestina, katolikk vs protestant, abort, Islam (hets?), treenigheten osv... Som en ganske enkel mann egentlig, finner jeg mange av disse innleggene interessante, men synes noen virker litt foreldet og kanskje litt  "stuck in the past" for å si det på godt norsk.

Jeg for min del ønsker mer mangfold her, ikke minst når det gjelder forskjellige religioner.

Savner hinduer, sikher, mormonere, Jehovas og alle andre grupper som ikke stikker hodet ut for ofte i offentligheten. Disse trosgruppene blir jo noen ganger nevnt i debattene, men kan ikke huske sist gang jeg så noen av disse forsvare seg her.

Siden jeg tror på en Gud, hadde det vært gøyalt å få høre fra flere som har troen på en allmektig Gud, som for eksempel sikher, flere muslimer og ikke minst flere jøder.

Har merket meg et par Bahai'er her, og det er jo hyggelig. Og jo, jeg vet at "vanlige" kristne tror på en allmektig Gud, men har ett lite med problem med treenigheten jeg, pluss at de er jo litt overrepresentert her for å si det sånn.

Dette innlegget (mitt første, so bear with me :) ) , er ikke ment for å støte noen  , men heller for å bygge opp trosfriheten her i landet, som  tross alt de fleste er glad for å ha.

Så mitt spørsmål er følgende, hvordan kan vi som debatterer, leser f.eks Vårt Land og er troende på hver våre måter, bidra til å få flere med i debatten?

( Hadde vært spennende å få høre fra alt fra drusere, swedenborgianere eller jainister, men det er kanskje å drømme.....)

Men uansett, dette er bare mine tanker.

S.A.F.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt