Verdidebatt

Breiviks metode

Ifølge psykiaterne har Breivik et overdrevet stort selvbilde. Mon det. Er han ikke bare realistisk. Han har jo hele verden for sine føtter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Har du et litt uvanlig verdensbilde og en sterk trang til å lære verden om det du mener? Er du frustrert av hvor liten respons du får av dine leserinnlegg og skriverier? Er det ingen som hører på deg?

Slik var det for ABB, men han fant en metode. Og se på han nå!

Han får fri kost og losji resten av livet. Det får mange andre under liknende omstendigheter, men han får en egen suite. Han har fire advokater som arbeider døgnet rundt for at han skal få alle sine rettigheter. Han kan rolig sitte i sitt slott og finpusse på sine formuleringer mens han venter på den store dagen. Rundt står hele verdenspressen og venter. Hvert ord fra han blir førstesider.

Snart skal han få bære fram sitt budskap for en tørstende verden. Alt han sier skal straks kringkastes på alle verdensmål, på alle media, ord for ord.

Hvilken frihetskjemper, hvilken statsleder, hvilken profet hadde noensinne en slik talerstol? Selv Jesus fikk aldri tale for mer enn noen få tusen.

I ord fordømmer vi hans metode til å oppnå alt dette, men i handlig belønner vi han langt over hans villeste forventninger. Er det han eller vi som er gale?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt