Verdidebatt

Norge fødselsrate

Europa har overvunnet slaveri, kolonialisme, beseiret fascismen og kommunismen. Det gode har på mange måter seiret over det avskyelige. Det har vært en lang møysomlig prosess, til slutt seiret også friheten over undertrykkelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er en bølge av anger og skam som sprer seg som en epidemi over hele Europa. En selvpålagt kollektiv skyld som går i arv fra generasjon til generasjon. Det kan virke som vi står i permanent gjeld til hele verden på grunn av fortidens blodige kriger, plyndring,kolonialisme, religiøs brutalitet, og utbytting.

Allikevel fremstår ethvert islamsk diktatur og tyranni i den tredje verden som et begredelig alternativ til Vestens demokratiske fyrlys.

Individets frigjøring fra kollektivet og religiøse dogmer åpnet for frie eksperimenter, fri forskning, og konkurranse i handelen. Det førte til et enormt kunnskapsløft, teknologiske og industrielle nyvinninger. Det la grunnlag for mangfoldets sameksistens som kanskje er det største Europeisk kultur har oppnådd. Borgerne fikk menneskerettighetene, bevegelsesfrihet, ytringsfrihet, kvinnefrigjøring og et moderne rettssystem.

En systematisk uthuling av tradisjoner og historiske kulturarv og blodfattige fødselstall truer vår eksistens i dag .Er det uunngåelig at den mest briljante vellykkede samfunn i verden vil kollapse på grunn av manglende kulturell selvtillit og avkom?

På 80-tallet skrev avisene at innvandringen var så liten, at den overhodet ikke ville påvirke norsk livsstil og egenart. Så var det taust en stund før de samme avisene utpå 90-tallet skrev triumferende at Norge er et flerkulturelt samfunn, der norsk kultur ikke kunne påberope seg noen særstilling. Den dag i dag har den intellektuelle eliten en drøm om en verden fri for nasjonalstater og kunstige landegrenser.

Reduksjonen i fødselsraten i hele Europa henger sammen med: familieplanlegging, likestilling og større individuell frihet, overgangen fra naturalhushold til pengehushold, industrialisering, utbygging av sosiale sikkerhetsnett, lav barnedødelighet, reproduktive helsetiltak og alternative livsvalg.

For å opprettholde vår befolkning må vi føde 2,1 barn per kvinne, EU har et snitt på 1.5 og ikke-vestlige kulturer ligger på 5 barn. En stabil fødselsrate på 1,3 innebærer en halvering av folketallet i løpet av 45 år. Det samlede fruktbarhetstallet i Norge er 1.9

I Oslo vil nesten halvparten av befolkningen om 30 år være innvandrere eller norskfødte barn av innvandrere, av dem vil om lag sju av ti ha bakgrunn fra land utenfor EU/EØS-området.

Vest Europa EU/EØS innvandrere kommer til Norge for å arbeide. De reiser etter hvert hjemover. Innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn blir værende. Den gruppen har en svært lav utvandringstilbøyelighet og svært mange ønsker familiegjenforening.  Denne gruppen er dominert av landene: Somalia, Irak, Afghanistan, Eritrea og Russland.

I utgangspunktet prøver myndighetene styre bosettingen. Hensikten er at asylantene skal være jevnt fordelt mellom kommunene. Imidlertid har det vært et stort omfang av videreflytting (sekundærflytting) til særlig Oslo etter fullført opplæringsprogram. De har også lav utflytting fra Oslo i forhold til den øvrige befolkningen. Trenden er et norske barnefamilier flytter ut.

Innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn bosetter seg i områder der deres gruppe allerede er godt etablert. Naturlig nok søker de likesinnede med samme kulturelle bakgrunn. Det samme mønsteret ser vi over hele Europa.

Begrepet  "menneskerettigheter" har vist seg å være en vesteuropeisk oppfinnelse som virker truende og fremmed ovenfor mange ikke-vestlige innvandrere. Disse kulturene har er en dyp religiøs forankring og  et helt annet syn på individualisme, frihet og moral.

Det er denne gruppen som kommer å dominere vår hovedstad i 2040.

Når innslaget av mennesker i Norge med islamsk bakgrunn blir stort nok, vil vi få et kraftig tilbakeslag for kjønnslikestillingen. Synet på homofile og ytringsfrihet vil også lide tilbakeslag. Ja, hele ideen om individets frihet, retten til fri utfoldelse og fri tenkning vil være truet.

Når kultureliten bekymrer seg for at Kina skal utradere tibetansk kultur og at indianerstammer i Sør-Amerika skal lide nød på grunn av avskoging, mangler de samme menneskene innsikt og forståelse for at også norske kultur kan være truet. Norsk kultur er også unik! Ja, du leser riktig. Sett i et verdensperspektiv er Norge et lite eksotisk land med unike kulturelle særtrekk som gjør landet verneverdig.

"Norsk kultur er summen av det norske folks historie og hukommelse fra etter istiden, - gjennom vikingtiden, Norges samling av Harald Hårfagre og kristning under Olav Trygvasson, inntil nyere tid med Norges grunnlov som konsekvent bygger på Norges historie, ånd, folk og tradisjon, kongehuset og kristendommen. Norsk kultur er summen av våre skikker og omgangsformer, språket, sanger, dikt, litteratur, skikk og bruk, høytider, bygningskunst, fest og tradisjon i en nordisk kontekst gjennom hundrevis av generasjoner. Føyer vi til demokrati, ytringsfrihet og likestilling har vi Norsk kultur." (http://www.fmi.as/diverse-stoff/49-diverse/226-hva-er-norsk-kultur)

Dette er vår identitet og tilhørighet. - og det er dette som skaper et fellesskap og dermed et trygt og troverdig samfunn. Dette er en arv som folket selv må ta vare på og verne til nytte og glede. En eventuell endring av vår kultur må skje på en meget sakte måte og på frivillig basis. Dermed vil stabiliteten og samholdet i samfunnet bestå og blomstre som før. Den norske kultur har historisk sett vært gjenstand for slik sakte og umerkelig endringer.

Men det folk som i praksis ikke vedkjenner sin fortid - vil ikke forstå sin nåtid - og har dermed ingen framtid!

Mange nordmenn er oppriktig bekymret for den ikke-vestlig innvandringsbølgen som skyller innover landet. Allikevel har det "gode selskap" av arrogante journalister og politikere avsagt sin dom. "White trash" folket er bare en gjeng fordomsfulle bønder som ikke vet sitt eget beste.

Ikke-vestlige innvandring bør begrenses sterkt årene som kommer og Norsk kultur bør være normgivende.Integreringen må foregå på «hovedsakelig norske premisser» Spørsmålet blir om det lar seg gjennomføre hvis tilstrømningen av mennesker uten utdannelse og med patriarkalske og hierarkiske holdninger» blir for stor.

Når skal vi få en etter lengtet faktabasert debatt om innvandring og integrering? Når skal vi få slutt på løgnene om at innvandring er lønnsomt prosjekt og en nødvendighet. Skal vi akseptere at fremtredende muslimske ledere i Norge ikke tar klart avstand fra dødsstraff for homofili? Skal vi i det stille se at et forkrøplet kvinnesyn få innpass i Norge? Og hvordan kan et demokratisk Europa stille seg åpen for islams lovgivning?

Muslimske maktmenn over hele verden vet at enhver bedring av kvinners selvstendighet og personlig frihet vil føre til en katastrofal svekkelse av islam

Det er denne ideologien og disse verdiene vi støtter opp under ved å legge til rette for egne muslimske skoler, og ved å gi islam «respekt», toleranse og religiøse og kulturelle særrettigheter. Problemet med islam og Europa, slik jeg ser det, handler kun om en eneste ting:

Valget av hvilke verdier vi skal bygge fremtiden vår på!

Mvh Hanni

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt