Verdidebatt

Rasistisk vedtak

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er et innlegg fra min blogg. Den kan du lese her.

Sveits har i folkeavstemning gått inn for et tragisk, rasistisk vedtak, nemlig å forby mulsimske bønnetårn, Minaretene. Det er et forbud, som helt sikkert vil bli applaudert av mange som ønske å begrense den såkalte "snikislamiseringen".

Dette dreier seg ikke om hvor vidt man ønsker islams utbredelse i samfunnet, det dreier seg ene og alene om man ønsker tros- og religionsfrihet. En av postulatene i trosfriheten er retten til å tilbe som man vil, og til å forsøke å overbevise andre til å skifte tro. Det er jo jeg som kristen godt kjent med, gjennom misjon. Jeg støtter misjon. Og jeg er glad for at det er frihet til det i store deler av verden. Men jeg er IKKE glad for at andres frihet tråkkes ned på den måten.

Dette er intet annet en rasisme. Kampanjen mot bønnetårnene har vært preget av å sette likhetstegn mellom islam som religion og terrorisme. Bønnetårnene har på plakater vært utformet som raketter og kampanjen har spilt på følelser man ikke burde gi etter for - fremmedfrykten.

Hvorfor skal man frykte muslimer, og islam? Det store flertall av muslimer er fredselskende mennesker som ønsker et godtr liv for seg og sin familie. Mange muslimer i vesten har flyktet fra regimer vi ikke liker, og ønsker demokrati og fred. Ikke la oss ødelegge det, pga noen ekstreme mennesker.  Vedtaket må stoppes av den Europeiske Menneskerettighetsdomstol.

Jeg er utrolig imponert og glad for at Anne Sender, som er leder av det mosaiske trossamfunn i Oslo har tatt sterk avstand fra vedtaket!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt