Verdidebatt

"... og fred på jorden ..."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Luk 2:14:
Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden, i mennesker Guds velbehag.

I løpet av 2009 ble jeg ferdig med utdanningen, og om alt går bra har jeg sluttautorisering natt til 23. desember, i et yrke som gir en god lønn. En trygg jobb hvor jeg slipper å frykte arbeidsledighet, selv om finanskrisen har påvirket også "oss" noe. Jeg har flyttet bolig, og i flytteprosessen ble det klart: jeg eier alt for mange ting.

1Tim 6:8
Har vi mat og klær, skal vi la oss nøye med det.

Jeg har mye mere enn mat og klær. Jeg har kjøretøy, jeg har bolig, riktignok en leid en. Det er komt til den tiden på året hvor folk spør "hva ønsker du deg til jul". Jeg har vridd hodet langt og lenge, og komt fram til en bestemt CD, en "samlepakke" med en bestemt filmserie på DVD, og foodprosessor.

Men blir livet mitt bedre om jeg får dette? og blir det værre om jeg ikke får det?

Jeg har brukt dagen i dag til å handle julegaver til andre. Jeg har ikke reist langt for å gjøre det - jeg fant det meste på nettet.

En bestemt person i min vennekrets mangler mye. Han og hans sønn får "materielle gaver" som jeg trur og håper kan gi en reel hjelp til økt livsglede.

De andre får gaver i fra "gaversomforandrerverden.no" eller "gavermedmening.no" eller lignende, (siste tilskuddet på treet over lignende intiativer, meg bekjent, er misjonsalliansen).

Og jeg håper at de som skal gi meg en gave i vinter vurderer å også gi meg det samme. Jeg trur jeg kan si om de fleste i min vennekrets: de har det de trenger. Og jeg VET at jeg kan si om meg selv: jeg har så det holder. Det eneste jeg "virkelig mangler" er nok egenkapital til å utløse et lån så jeg får kjøpt min egen bolig. Men er nå det egentlig en mangel så lenge jeg har økonomi nok til å betale husleia til tide hver måned?

I år ønsker jeg meg først av alt "fred på jorden", i trå med englenes sang på Betlehemmarken. - du kan være med å gi litt fred, til en, eller to, eller tre personer, ved å benytte deg av "gaversomforandrerverden" og "gavermedmening" eller gi et tilskudd til en annen organisasjon du stoler på.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt