Verdidebatt

Hvem er åndelige?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

”Av Per Bergene Holm.

Vi har i de siste årtiene sett en rekke av nye trosretninger og menigheter oppstå omkring oss. Skriften oppfordrer oss til å prøve "åndene om de er av Gud" (1 Joh 4,1). Dette gjelder selvsagt ikke bare de nye åndsretningene, men like mye de gamle. Alt er ikke godt bare fordi det er gammelt, like lite som alt nytt behøver å være galt, bare fordi det er nytt. Men alt skal prøves, sier Skriften, og det skylder vi å gjøre.”

1 Kor 13,1-10 Om jeg taler med menneskers og englers tunger, men ikke har kjærlighet, da er jeg en lydende malm eller en klingende bjelle. 2 Og om jeg eier profetisk gave og kjenner alle hemmeligheter og all kunnskap, og om jeg har all tro, så jeg kan flytte fjell, men ikke har kjærlighet, da er jeg intet. 3 Og om jeg gir til føde for fattige alt det jeg eier, og om jeg gir mitt legeme til å brennes, men ikke har kjærlighet, da gagner det mig intet. 4 Kjærligheten er langmodig, er velvillig; kjærligheten bærer ikke avind, kjærligheten brammer ikke, opblåses ikke, 5 den gjør intet usømmelig, søker ikke sitt eget, blir ikke bitter, gjemmer ikke på det onde; 6 den gleder sig ikke over urettferdighet, men gleder sig ved sannhet; 7 den utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. 8 Kjærligheten faller aldri bort; men hvad enten det er profetiske gaver, da skal de få ende, eller det er tunger, da skal de ophøre, eller det er kunnskap, da skal den få ende. 9 For vi skjønner stykkevis og taler profetisk stykkevis; 10 men når det fullkomne kommer, da skal det som er stykkevis, få ende.

-------------------------------------

Men det som er så vanskelig med slike som mener de har den Hellige Ånd og den rette omvendelse og den rette lære at de selv mener at de ikke kan ta feil eller gjøre feil.

Det er bare de som har den fulle sannhet!

Er det da noen vids i å prøve å forklare eller formane dem noe som helst, de har jo egentlig inntatt et standpunkt som er 100 % sikket.

For slike mennesker skal det også mye til for at de kan komme til å endre standpunket og kunne erkjenne at de på denne sak eller denne bibeltekst tok feil, hvor åndelige de selv mener at de er.

Det er som om de tror: at om jeg prøver og se om dette er holdbart etter det som står i skriften slik jeg først antok, vil det være så ydmykende og bekjenne at jeg allikevel tok feil at de tviholder på det som de først er blitt opplært i, hvor gale det er.

Det som er galt med oss er at vi slett ikke er så åndelige som vi tror vi er.

Det vi da må være oppmerksom på: at når en tro en er åndelig da er han/hun slett ikke åndelig men kjødelig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt