Verdidebatt

Ja takk til gamle forurensende biler !

Tvangsavgifter for oss alle!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv om finansdepartementet, og regjeringen for øvrig, iherdig forsøker å fremstille det nye avgiftsregimet i årets (2012) statsbudsjett som en villet utvikling mot grønnere ”avgifter” på biler og bilbruk, så gjenstår fortsatt det faktum at Norges bilpark er den eldste i land det er naturlig å sammenligne seg med.

Dvs her finnes titusenvis av biler uten godt og viktig sikkerhetsutstyr som f.eks ABS bremser, airbag, antiskrens osv.

Alle enkeltfaktorer som hver for seg hvert år redder mange liv !

Dette skyldes det samlede avgiftsnivået på bil, og den såkalte avgiftsomleggingen kan derfor knapt betegnes som annet enn kosmetisk overflatebehandling.

Hestekreftavgift, volumavgift, finere bil enn regjeringen liker avgift, blankere lakk enn naboen avgift, CO ditt og CO datt avgift, engangsavgift. andregangsavgift, for stor bil avgift, moms og toll, listen er tilnærmet uendelig....

… og om noen av disse avgiftene skulle være ukjente og tilsynelatende ikke befinner seg på den offisielle listen, så finnes de nok der allikevel.

For svært mange f.eks barnefamilier. er en ny eller nyere bruktbil med langt lavere utslipp, og med langt større sikkerhet for både fører og passasjerer i praksis derfor uoppnåelig.

Finnes det viktigere ting her i verden. Ja utvilsomt. Det hjelper imidlertid allikevel så forsvinnende lite når airbagen man plutselig trenger ikke finnes, eller når ABS bremsene som kunne hjulpet for å unngå poden som plutselig kommer på et akebrett fra ingensteds,heller ikke finnes.

Hvorfor i all verden skal vi tillate at dette avgiftsregimet fortsetter !

For all del, kom gjerne med beroligende innspill om at alt er slik det skal være, og at jeg bare ikke har skjønt klimautfordringene..

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt