Verdidebatt

Det gode og det onde – en betraktning

Vi kristne befinner oss i en evig drakamp mellom det onde og det gode, slik Donald erfarer når djevelen og engelen sitter på hver sin skulder og hvisker (eller skriker) inn i hans ører.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har lyst til å komme med en personlig hypotese: Vårt hjerte – mer enn fornuften – bestemmer hva vi vil følge. Hjertet vårt kan ikke lyve – men det kan fornuften. Derfor kan fornuften i utgangspunktet være god, men fort bevege seg over til den onde, utspekulerte siden. Årsaken er menneskets iboende egoisme og dypest sett tanken om at man selv er midtpunktet i verden. Ofte kan mennesket begrense seg til å bare se verden fra sitt eget perspektiv; et resultat av indre stahet og egoisme.

Innerst inne mener de fleste av oss at det er en selv som betyr noe – ikke ens medmenneske. Mange vil heller redde seg selv enn en annen. Det er slik egoisme vi utfordres til å bevege oss bort fra. Egoisme er ondskapens næring. Det er hjertet som må forandres – det holder ikke å forandre fornuften.

Noen på forumet hos bokelskere.no skrev om vampyrer som konkrete skikkelser. Min kommentar til det var at jeg mener at det eksisterer mennesker på jorden i dag som har inngått nære pakter med satan og kan fremvise seg selv som demoner både på den ene og den andre måten; enten utseendemessig eller ved åndelig utførelse av tegn og mirakler. Ofte påstår disse "mirakelmennene" at kraften kommer fra Gud, men de kan lett avsløres som løgnere av de av oss som har hjertet sitt hos Gud. For å avsløre dette er det derfor så utrolig viktig å ha hjertet sitt på riktig plass og studere Guds Ord.

Flørting med åndsmakter – slik som i "Åndenes makt" på TV Norge – er flørting med satan selv, da det tar fokuset bort fra Gud vår skaper og holder mennesker på avstand fra Gud. Men heldigvis – ved Guds nåde – står Han der klar for å ta imot selv det mennesket som har kommet lengst bort fra Ham. Han er som faren til den bortkomne sønn; uegoistisk kjærlighet overgår hans lyst til å straffe – Han vil heller se oss frelst. Det er imidlertid ethvert menneskes valg hvorvidt man tar imot Guds tilbud eller ikke. Tilbudet får vi gratis – ved Guds gode nåde. For å ta imot kreves det en forvandling i hjertet. Og når vi har tatt imot, så forandrer Gud oss innenfra, slik at vi blir mer lik Jesus og søker det gode. Men vi må holde ilden brennende og vårt hjerte nært til Ham, slik at vi får påfyll fra den rette Ånd hver dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt