Verdidebatt

Så har apartheid staten Israel gjort det igjen!

Historien om 12-åringen Aya Al Masal og hundrevis flere som henne viser at Israel ikke er en undertrykkende apartheid sta

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

tirsdag, 7. februar, 2012 | Ryan Jones israeltoday

De onde, apartheid-påtrykkende israelerne har gjort det igjen i forrige måned, de ga gratis medisinsk behandling som reddet livet til en 12 år gammel palestinsk arabiske jente fra Gaza som hadde en alvorlig hjertefeil.

I en pressemelding som ble publisert denne uken, avslørte Rambam Medical Center i Haifa at unge Aya Almasal faktisk døde mens hun var på vei fra Gaza til den nordlige israelske havnebyen.

Etter å ha lidd av uforklarlige og plutselige anfall av bevisstløshet hele sitt liv, ” dro Aya til Rambam for å behandle dette problemet … [men] i det hun skulle til å forlate Gaza, følte hun seg syk og hennes situasjon ble stadig forverret,” heter det i pressemeldingen. “I det jenta nærmet seg Rambam, stoppet hjertet hennes å slå og hun var i virkeligheten, død.”

Israelske leger og helsepersonell klarte med stor innsats å gjenopplive sin unge arabiske pasient og implanterte en livreddende pacemaker. Aya ble senere diagnostisert med Long QT-syndrom, en fødsels defekt som forårsaker uregelmessig og rask puls, og hindrer blodet fra å nå hjernen, noe som resulterer i et plutselig tap av bevissthet.

Etter en måned med behandling og tett oppfølging, ble Aya utskrevet sist torsdag, og  ”står på egne ben” og er klar for å vende hjem og starte livet på nytt.

Aya er kun ett eksempel på den overveldende medfølelse Israel ofte demonstrerer mot sine arabiske naboer, selv de fra områder som er voldsomt fiendtlig mot den jødiske staten.

Rambam Medical Center behandler alene hundrevis av arabiske barn og unge fra hele Midtøsten på humanitær basis hvert år. Sykehusets PR-avdeling bemerket at “en rekke palestinske pasienter er for tiden ved [Pediatric Cardiology]  (prematur) avdelingen, blant dem et tre-uker gammelt spedbarn klargjort for hjertekirurgi, og en 40-dagers gammel baby som trenger en stent (utvidelse av blodårer) prosedyre.”

Og Rambam er langt fra det eneste israelske sykehuset som gir slik behandling til sine ”fiender”. Israel today har tidligere skrevet om en gruppe israelske kirurger som donerer sin tid til en humanitær organisasjon kalt ”Redd et barns hjerte”, som har gitt livreddende kirurgi til godt over 2.000 arabiske barn til dags dato.*

Dette maler et ganske annet bilde enn den apartheid fortellingen Israels motstandere insisterer på.

* Reise, behandling, medisiner og opphold er betalt av israelske midler. Ledsager får også gratis reise og opphold!!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt