Verdidebatt

Hvem er de åtte pinsepastorene?

Hvorfor ringer dere opp til Jan-Aage Torp og oppmuntrer ham til å trampe videre på sin egen slagmark?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å kjempe mot religiøs ekstremisme er en tung jobb. Ikke før har man fått oppmuntrende forsikringer av sine tidligere predikantkolleger om at ”slik oppfatter ikke jeg kristendommen” – så benker de samme pastorer seg på plattformen skulder til skulder med demonutdrivere, profetiske fremtidstolkere, scene-tricksere, verbalinspirerte bibelfundamentalister osv. Hvem kan man stole på? ”Åtte sentrale pinsepastorer i den norske Pinsbevegelsen” anbefalte pastor Jan-Aage Torp å søke stillingen som Barneombud, skriver han på sin internett-blogg 12. februar, i de samme spalter hvor han fremhever sitt nære forhold til flere av Skandinavias fremste kristne forkynnere. Samtidig leser vi nå på Verdidebatt at den aktive kristne debattant og prest Terje Tønnessen roser Svein Magne Pedersen for sin innsats som telefon-helbreder, en hyllest som av mer forståelige grunner også fremsettes nettopp av Jan-Aage Torp, som uttrykker ”takknemlighet for den tjenesten som Svein Magne Pedersen utfører i vårt land”.

Er dette bare et fargerikt fellesskap i livssynsmangfoldet, en sjarmerende bukett av åndslivets mange vekster?

Nei, nei, nei – det et tilsølt og nedtrampet landsskap, med mengder av falne ofre – ofte ærlig søkende mennesker som ble trukket inn i miljøet av ulike grunner, men ikke sjelden etter å ha vært presentert for antatte bevis. ”Jeg så det med mine egne øyne,” er intet uvanlig vitnesbyrd fra nyfrelste, som senere innser at de er blitt narret av lett forklarlige effekter. I mellomtiden har de ofret integritet, ære, stolthet, penger, vennskap, yrkesliv på troens alter.

Opplevelsen av svik er for mange en byrde for livet.

Så sitter det altså prester, predikanter, menighetsledere rundt i organisasjonene og rister oppgitt på hodet når de på kristen-TV ser sine karismatiske kolleger korrumpere alt de egentlig ønsker å stå for - mens de forbereder sin neste preken på fellesmøter med de samme spekulantene. Men hvorfor ringer dere opp til Jan-Aage Torp og oppmuntrer ham til å trampe videre på sin egen slagmark. Hvem er dere forresten?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt