Verdidebatt

Selvfølgelig straffer Gud

Allerede før han designet oss, hadde han straffemekanismene på plass…..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Espen Ottosen skriver:

”Jeg tror de fleste av oss lurer på hvorfor Gud ikke stoppet Utøya. Det samme gjelder i møte med alle tragedier; jordskjelvet på Haiti og Japan, tsunamien julen 2004 er noen stikkord. Jeg mener det er svært uklokt at kristne forsøker å koble slike tragedier sammen med dagsaktuelle politiske hendelser, slik Haakonsen opplagt gjør. En slik kobling har vi rett og slett ikke bibelsk grunnlag for.”

Merkverdig logikk. Skulle gud forhindre jordskjelv, vulkanutbrudd, tsunamier og andre naturkatastrofer når han har skapt planeten slik? Han skaper en planet med voldsomme ødeleggende krefter, for så å måtte sitte å passe på dem; holde dem i sjakk?

Henry Østhassel hadde i fjor et innlegg med samme tittel som dette innlegget.

Dette er hva han skrev:

”Bibelen sier jo klart at langt verre ting skal skje

Selvfølgelig har pastor David Yonggi Cho rett. Når et folk vender ryggen til Gud og tilber avguder, humanismen, sekularismen, ateismen eller materialismen drar folket forbannelsene over seg selv - Japanere som Nordmenn. Bibelen er jo full av slike eksempler. Hvem var det som sendte vannflommen og utryddet alle menneskene untatt noen få?

Bibelen er også full av profetier om forferdelige ting som skal skje i endetiden på grunn av menneskets ondskap. Jordskjelv, tsunamier, brennende fjell som skal falle fra himmelen (asteroide) er noe av dette.

Gud ønsker å velsigne alle - men forutsetningen er at vi dyrker Ham - ikke forkaster Ham.”

Her snakker Østhassel om endetiden og om de straffene som kommer da. Det er altså et godt planlagt straffemaskineri fra gud sin side? Han vil også ta i bruk asteroider?

Noen tall:

I 1556 ble ca. 830 000 drept i jordskjelvet i Shaanxi, Kina

I 1976 ble mellom242,419–779,000kinesere drept i et jordskjelv iTangshan

I 2010 ble opp mot316,000 mennesker drept i jordskjelvet på Haiti.

I 2004 ble mellom 230,000 - 310,000drept av tsunamien i Asia.

Tar man med alle naturkatastrofer som har vært, så blir det et høyt antall døde mennesker og stor lidelse hos de skadde og etterlatte.

Det kan også være greit å nevne de supervulkaner som finnes rundt om på jorden. Vulkanen i Yellowstone er en slik, og når den får et utbrudd, så kan det få katastrofale følger, avhengig av størrelsen på utbruddet og varigheten. Dette gjelder også for de resterende fem vulkanene som klassifiseres som supervulkaner.

Uansett, Gud har skapt planeten slik den er i dag. Spørsmålet blir hvorfor?

Var det menneskets (som på den tiden ikke var skapt) frie vilje som gjorde at Gud designet platetektonikk?

Var det satan som fikk lagt inn disse platene i designen?

Er platetektonikk skapt for å være med i hans dommedagsmaskineri?

Er det bare Gud som ikke kan bedre? Er det altså ikke mulig å lage en beboelig planet uten platetektonikk selv for den allmektige, allvitende far?

Ønsker Gud lidelse?

Er det muligens slik at Gud ikke skapte planeten vår?

Når man tror at Gud har satt mennesket i sentrum og også har en endetidsplan for oss, så må man vel også tro at han styrer bort asteroider og andre himmellegemer som kan treffe lille Tellus?

Dersom han ikke gjør det, så er jo alt tilfeldig og endetid kan komme når som helst, lenge før gud har lagt siste finpuss på sine dommedagsplaner.

Noen ateister eller kristne som har noen tanker om dette?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt