Anders Møller-Stray

17

KRF og fedre

KRF kommer med et nytt utspill de hevder vil fremme fedrenes rolle i samfunnet. Dette vil de gjøre ved å ramme enslige som ønsker å adoptere.

Publisert: 4. feb 2012

Leser på VLs nettside at KRF ønsker å "styrke fedrenes rolle i samfunnet". Dette vil de gjøre ved å gjennomføre flere inngrep i enslige og homofile/lesbiske sine muligheter til å adoptere eller få kunstig befruktning. Som mann vil jeg si at KRFs hjelp er svært uønsket.

KRF kritiserer regjeringen for å ha en "forvirret" politikk på dette området. Jeg mener KRF selv virker langt mer uklare og forvirrede. For det første ønsker de å redusere abortinngrep, og vil at single kvinner med uplanlagte/uønskede svangerskap i flere tilfeller skal bære frem barnet. Samtidig ønsker de at single kvinner som faktisk ØNSKER å få barn, ikke skal få mulighet til dette (skjønt, kvinnene må gjerne gjøre dette med en eller annen beruset fyr de finner på byen en lørdagskveld, men de får ikke gjøre det i ordnede former, der går det en anstendighetsgrense for KRF). Videre ønsker KRF å "styrke fedrenes rolle" ved å nekte single menn muligheten til å adoptere. Menn har jo heller ikke den samme muligheten som kvinner har til å nedverdige seg ved å ordne det på byen en lørdagskveld, KRF ønsker tydeligvis å hjelpe fedrene ved å kun gi kvinnene mulighet til å få barn alene.

Et ytterligere selvmotsigelsesmoment i KRFs strategi er at de, når det ønsker å fjerne singles mulighet til å adoptere, tydeligvis mener det er bedre for barna å ikke ha noen foreldre, enn å ha én forelder.

Jeg forstår at KRF synes det er vanskelig å åpne for enkjønnede pars mulighet til å adoptere (på tross av at jeg er uenig med KRF også her). Kunstig befruktning er et annet etisk vanskelig spørsmål der jeg forsåvidt også heller mot å være enig med regjeringen, men jeg frstår KRFs synspunkt også her. Når det gjelder adopsjon, mener jeg imidlertid KRF spotter de single mennesker som ønsker å gi si kjærlighet videre til en ny generasjon på tross av at de ikke har vært heldige nok til å finne en livsledsager. KRFs støtte til farsrollen later til å være bygget opp om at tanke om at et dårlig parforhold er bedre enn em god singeltilværelse. Samtidig hevder enkelte KRFere at det er regjeringspartiene som truer ekteskapet. KRF kaster her vitterlig stein i selvmotsigelsens glasshus.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Overdrivelse

Publisert rundt 9 år siden
Anders Møller-Stray. Gå til den siterte teksten.

Når det gjelder adopsjon, mener jeg imidlertid KRF spotter de single mennesker som ønsker å gi si kjærlighet videre til en ny generasjon på tross av at de ikke har vært heldige nok til å finne en livsledsager.

Herlighet... Det var da voldsomt. KrF ønsker at barn skal ha det så godt som mulig, og det forutsetter at barna har en mor og en far. Det finnes mange eksempler på at enslige er flotte foreldre, men det er ikke det som er det beste alternativet. Det er nok mange aleneforeldre som kan skrive under på at det hadde vært kjekt å ha en til å dele arbeid og regninger med. Dette har ikke noe med spotting av single å gjøre, det har med barnas beste å gjøre, og en dose sunn fornuft. Jeg foreslår at du prøver å ha en ordbruk som står litt mer i stil med hvor stort et problem er...

Kommentar #2

Anders Møller-Stray

17 innlegg  70 kommentarer

Voldsomt?

Publisert rundt 9 år siden

Jeg klarer ikke helt å se at det jeg skriver har en mer voldsom ordbruk enn den KRF-representanten Håbrekke sitert i VL bruker selv. Han har en krass polemikk, der han beskylder Lysbakken for ikke ville at menn skal likestilles med kvinner.

Videre vil jeg gjenta at spørsmålet fra barnets side er hvorvidt det skal ha èn eller ingen foreldre. Det er ikke snakk om èn eller to.

Jeg har full respekt for at det er hardt å oppdra barn alene, og nettopp derfor mener jeg det er viktig at samfunnet setter pris på aleneforeldre og den fantastiske jobben de gjør. Det gjør vi best ved å sikre best mulig kår for dem. Ikke ved å stenge dem ute fra adopsjonskontorene...

Kommentar #3

Jørgen Bjerke

1 innlegg  3 kommentarer

Politisk regulering av adopsjon vs. naturmetoden

Publisert rundt 9 år siden

Du skriver: "kvinnene må gjerne gjøre dette med en eller annen beruset fyr de finner på byen en lørdagskveld, men de får ikke gjøre det i ordnede former, der går det en anstendighetsgrense for KRF".

Ikke det at jeg kjenner KrF sitt syn her, men jeg tror ikke de syns det er noe mer anstendig å ordne barn med berusede menn på byen. Poenget er at politikere kan ikke hindre folk å skaffe seg barn på naturmetoden. Det ville i så fall gått over alle anstendighetsgrenser. Derfor syns jeg det blir veldig rart å sette disse to tingene opp mot hverandre.

Adopsjon er en samfunnsordning vi har politisk bevisst gått inn for. Det samme kan ikke sies om det å få barn med naturmetoden. Om man mener det er uheldig for et barn å vokse opp i slike og slike familiesammensetninger, ja så mener man det enten barnet kom til med naturmetoden eller via adopsjon. Men politikere har alle muligheter til å regulere adopsjonssystemet. De har alltids mulighet til å regulere naturmetoden også, men da snakker vi ikke lenger om et anstendig samfunn.

Kommentar #4

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Påstand

Publisert rundt 9 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.

Det var da voldsomt. KrF ønsker at barn skal ha det så godt som mulig, og det forutsetter at barna har en mor og en far.

Har du forsking som viser dette hvor utenforstående faktorer er skrellet bort som samfunnsmoral, tradisjon, religiøs oppfattning med mer.

KrF ønsker at det de mener er den kristne gudens syn skal gjelde for alle som skaper barn. Vanskeligere enn det er det ikke. Mulig dette sammenfaller med et mennesklig syn på barnets beste men det blir sekundærønsker.

Noen ganger er det helt greit å kalle en spade for en spade. Bringer mang guder inn i politikken er det underlig at man ikke er stolt nok av dette til også å være åpen om det.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere