Verdidebatt

Norges ansvar, Norges skyld

Et leserinnlegg i Vårt Land 2. februar har tittelen "Mørketidslandet". Her skildres 9 år gamle Yalda som etter 9 år på flyktningemottak skal sendes tilbake til Moldova sammen med sin mor. Faren hennes skal sendes til Afghanistan.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvilket ansvar har Norge for sin ekstreme sendrektighet i asylsaker? Her tillater vi at det går dag ut og dag inn før vi etter langt om lenge avslår asylsøknadene og tvinger mennesker ut av landet. Barna som har levd hele sitt liv i Norge blir taperne. Ingen nåde for dem, de skal vær så god følge med på lasset, koste hva det koste vil.

Ingen nåde, ingen menneskelige hensyn blir dem til del. Den norske stat har talt. Med sine kyniske og inhumane beslutninger snur de barns liv på hodet. De fratas identitet og trygghet. Alt de kjenner og forstår røves fra dem. Selv foreldrene til barnet kan den norske stat splitte når de finner det for godt.

Loven gir rom for å ta menneskelige hensyn, men den norske stat ønsker den harde linje. Så UDI/UNE får fortsette med sin umenneskelige tolkning av regelverket uten at en eneste politiker griper inn og stopper overgrepene.

Det haster med å få til en endring. For hvert barn som sendes ut blir Norges skyld og skam større. Hva vil fremtidens generasjoner si om verdens rikeste land som ikke hadde plass til noen av de svakeste blant oss?

Jeg tror dommen vil bli hard.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt