Verdidebatt

Salmesang i kommunestyret?

Jeg trodde det var en spøk da jeg leste at en synger salme før møte i Grimstad. Men skjønte jo raskt at slikt er det nok enkelte steder i bibelbeltet. Å tvinge igjennom en sang til sin gud før et politisk møte er spesielt - selv i 2012.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Derimot trodde jeg ikke det var en spøk da jeg leste kommentarer fra KrF og FrP som fortsatt vil ha salmesang før kommunestyremøte! Det må da finnes en rekke andre sammenhenger hvor de kan be til sin gud eller synge sanger til sin gud - enn de minuttene det tar før et kommunestyremøte tenker nå jeg?

Hvorfor er det så viktig å påtvinge sin tro på andre politikere med et annet trossyn (eller ikke tro)? Jeg synes FrP og KrF-representantene i Grimstad mangler respekt for andres tro og verdisyn.

Når saken er slik - at hele 7 forlater møte og først kommer tilbake når sangen er over, så viser jo det hvor splittende dette er. Hele poenget med en felles sang må vel være å forene? Når dette kun virker splittende, og skaper et VI og DEM, er det vel på tide å si at nok er nok?

For selv i bibelbelte går det vel fremover - selv i et noe mer bedagelig tempo? Ordfører Hans Antonsen fra Venstre kommer med et fornuftig forslag. Start med noe fra kulturskolen. Godt forslag synes jeg. Da får barna noen å øve seg på - og politikere ser hvor viktig penger på kultur og kunstopplæring er. Dessuten er det noe som alle kan samles om. Kanskje kan et av barna til og med spille en salme? ;-)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt