Marianne Tønnessen

16

Ubrukelig hat

En trusselvideo mot kronprinsen, statsministeren og utenriksministeren viser at hatet fortsatt er en farlig kraft her i landet.

Publisert: 18. jan 2012

«Å Allah, ødelegg dem og la det være smertefullt». Dette er en av tekstene på hatvideoen som ble lagt ut på YouTube natt til i går, og som viser bilder av blant annet statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon mens de besøker norske soldater i Afghanistan. Videoen oppfordrer til å delta i en demonstrasjon mot norsk krigsdeltakelse i Afghanistan. Demonstrasjonen skal holdes foran Stortinget på fredag.

I går presenterte også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sin årlige sikkerhetsvurdering. PST konkluderer med at ekstrem islamisme er den største utfordringen i 2012. Terrorforsker Brynjar Lia forteller at en ny generasjon, født og oppvokst i Norge, nå er blitt aktiv innenfor de radikale islamistiske miljøene. Det gir all grunn til bekymring, og det er viktig at PST følger disse miljøene med våkent blikk.

Riktignok sier Lia også til Aftenposten at dette miljøet er svært lite. Men vi vet at det ikke trengs store miljøer for å utføre grusomme terrorhandlinger. Det er nok med én person.

Og hva er det som trigger en person til å bli terrorist? Den diskusjonen har gått her i landet siden 22. juli, og vil nok fortsette i lang tid framover. Det er mye vi ikke kan si sikkert – for eksempel hvorvidt det er en klar sammenheng mellom hatefulle ytringer og terror. De som delte terroristens verdensbilde og antakelig inspirerte ham, er ikke ansvarlige for ugjerningene han utførte. Men noen av dem gikk likevel i seg selv for å undersøke om deres uttalelser og blogger var egnet til å trigge slike handlinger.

Vi har ytringsfrihet her i landet. Det er lov å være dypt uenig, og det er lov å gi uttrykk for det. Politiet har undersøkt videoen, og mener den neppe bryter norsk straffelov – den er ikke konkret nok.

Likevel er det vanskelig å leve med at slike videoer, og andre hatefulle ytringer fra ekstreme ytterkanter, skal prege den politiske debatten i Norge. Vi vet at sterke budskap som spiller på religion kan trigge farlige følelser. Vi vet hvor ubrukelig og destruktivt hat kan være. Og vi vet at ekstreme ytterpunkter har en tendens til å forsterke hverandre, og at vi risikerer å ende opp med grovt stigmatiserte framstillinger av både muslimer og islamskeptikere, noe som igjen kan skape mer hat og mer religiøs krigsretorikk. Det er ikke dette samfunnet tjent med. Dette samfunnet er tjent med at vi kan diskutere uenigheter på en nyansert og konstruktiv måte.

Kommentar #1

Henning Rutledal

24 innlegg  695 kommentarer

NAV har skylden!

Publisert over 10 år siden
Marianne Tønnessen. Gå til den siterte teksten.

Og hva er det som trigger en person til å bli terrorist?

Er trygdeytelsene for lave?

Kommentar #2

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Ødelegg dem

Publisert over 10 år siden

Legger inn snutten, så vi alle kan vite hvem som skal ødelegges og av hvilken årsak - slik har vi det nå - with the enemy within -

http://www.youtube.com/watch?v=vkaXcJJP9lQ

Teksten under snutten var som følger:All ære skyldes Allah ( سبحانه و تعالى). Vi priser Ham. Vi ber hjelp og tilgivelse fra Ham. Vi søker tilflukt hos Ham fra det onde i oss selv og våre feil-gjerninger. Ingen kan villede den som Allah ( سبحانه و تعالى) guider, og ingen kan lede ham på Sannhetens vei hvem Allah ( سبحانه و تعالى) avviser. Jeg vitner om at Allah ( سبحانه و تعالى) og Allah ( سبحانه و تعالى) Alene er verdig tilbedelse, Han er alene og har ingen Partnere og jeg vitner om at Muhammed (صلی الله علیه وسلم ) er hans tjener og profet.

Allah ( سبحانه و تعالى) sier:
"...hjelpe hverandre i handlinger av rettferdighet og fromhet..." (5:2) -nær mening-

"..men hvis de søker din hjelp i Religion, er det din plikt å hjelpe dem..." (8:72) -nær mening-

"Sannelig, dette, din Ummah (Shari'ah eller religion) er ett Ummah (religion), og jeg er deres Herre, tilbe derfor Meg (Alene)" (21:92) -nær mening-

"De troende er ikke noe annet enn brødre." (49:10) -nær mening-

Allah ( سبحانه و تعالى) har gjort oss Muslimer hjelpere og nåde for hverandre. Det er grunnen til at Profeten (صلی الله علیه وسلم ) har sagt:

"Det forbilde for de troende i deres gjensidige kjærlighet og barmhjertighet, er som eksempel på en kropp; Hvis en del av kroppen føler smerte, så lider hele kroppen i søvnløshet og feber." (Bukhari, Muslim)

"Den som tillot en muslim å bli ydmyket mens han kunne hjelpe ham, Allah (سبحانه و تعالى) vil ydmyke ham foran hele Skaperverket på Dommedagen." (Ahmad)

"En muslim er en bror av en annen muslim, så han bør ikke undertrykke ham, eller utlevere ham til en undertrykker. Den som oppfyller behovene til sin bror, Allah (سبحانه و تعالى) vil oppfylle hans behov. Den som brakte sin (muslimske) bror ut av et ubehag, Allah (سبحانه و تعالى) vil bringe ham ut av ubehag på Oppstandelsens Dag. Og den som skjermer (beskytter/dekker) en muslim, vil Allah (سبحانه و تعالى) skjerme ham på Oppstandelsens Dag." (Bukhari)

"En troende er som en murstein for en annen troende, den ene støtter den andre." (Muslim)

"En muslim er den ene fra hvis hånd og tungen hans muslimske bror er sikker." (Bukhari, Muslim)

"Ingen av dere vil (ha) tro før han elsker for sin bror det han elsker for seg selv." (Bukhari, Muslim, Ahmad etc.)

Norge med et samlet Storting er medvirker av okkupasjon av Afghanistan og aktiv vært engasjert i krigen i mer enn 10 år. De norske soldatenes tilstedeværelse (sammen med andre utenlandske nærvær) i Afghanistan har destabilisert det Afghanske/Pakistanske området og ført til usikkerhet tilbake hit, som faktisk kan føre til hjemmeværende opprørere på grunn av Norges krigføring i Afghanistan. Faktum er at stabilitet vil aldri bli oppnådd i Afghanistan (eller andre Musimske land) ved tilstedeværelse av utenlandske styrker som bomber Muslimer, dreper Muslimer og er involvert i tortur.

Det er obligatorisk for oss Muslimer å hjelpe våre brødre og søstre i Afghanistan og andre steder med det vi kan fra rikdom, personer, meninger og uttalelser, og å hjelpe dem mot undertrykkelse og angrep fra fienden. Og den laveste graden av Imaan er å avsky fra hjertet noe ondt og avskyelig.

Allah (سبحانه و تعالى) sier at: "De troende, menn og kvinner, er" Auliya " (hjelpere, beskyttere, venner etc.) av hverandre..." (9:71) -nær mening-

"Og den som tar Allah (سبحانه و تعالى), Hans sendebud (صلی الله علیه وسلم ) og de som har trodd (Muslimer), som beskyttere, da vil partiet til Allah (سبحانه و تعالى) seire." (5:56) -nær mening-

Og Profeten (صلی الله علیه وسلم) sa: "Den beste kamp (jihad) i veien for Allah er (å si) et ord om rettferdighet mot en undertrykkende hersker." (Abu Dawud, Sunan Nisa'i)

Vi alle har tunger, så ingen av oss har noen unnskyldning av å ikke snakke for rettferdighet for vår lidenede Ummah i Afghanistan mot Norges tyranni.

Vi vil derfor Insha'Allah fredag 20. januar 2012, kl.14:00 utenfor Stortinget, protestere mot norske styrker's grusomheter begått mot muslimer i Afghanistan. Vi vil Insha'Allah kreve tilbaketrekning av Norge's invaderende, okkuperende og undertrykkende styrker fra Afghanistan.

Vi ber til Allah (سبحانه و تعالى) at Han hjelper sin Religion og hever Hans Ord og opphøyer Islam og Muslimene. Sannelig har Han den makt og er i stand til å gjøre det. Aameen!

PS! Salat Ul-Asr vil bli bedt der, Insha'Allah

Så, da melder de seg selv den 20.01.12 kl. 14.00 utenfor Stortinget....

Kommentar #3

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Marianne Tønnessen. Gå til den siterte teksten.

Politiet har undersøkt videoen, og mener den neppe bryter norsk straffelov – den er ikke konkret nok.

De er vel ikke dummere enn som så, de som har laget videoen...

Kommentar #4

7 innlegg  815 kommentarer

egentlig fint at denne vidoen kom

Publisert over 10 år siden

og sparket makteliten i Norge på skinnleggen. 

Da slipper vi, det "kristne verdikonservative grumset", å produsere så mye "intolerante" innlegg som før. Nå ser jo hele Norge hva vi grumsete menneskene hele tiden er i stand til å se, muslimer er muslimer, preget av det åndsklimaet som var deres opphav en gang i tiden, og som fremdeles driver disse kreftene.

Nå kan vi lene oss tilbake og si, hey, hva var det vi sa.. :=)

At "seriøse" muslimer i Norge river seg i håret og fortviler ligger i sakens natur, men også de er maktesløse overfor dette spetakkelet som gror som sopp mellom fuktige tær.

Verden radikaliseres, og det er rett og slett brutal voksenopplæring de  norske myndigheten fikk servert over youtube. PST kjenner kildene sies det, men våkner noen opp av tornerose-søvnen, eller blir det sett på som uskyldig ungdommelig tiltakslyst type "vi skulle tømt en sjokoladeautomat, men vi fikk aldri tid,"?  Hei broder, blir u´, med ut en tur for å montere bilbomber mot undertrykkende jøder, æh, kristne, æh...nordmenn, - ja, sånn var e.... jævla nordmenn?

og bakom synger Mullah Krekar. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere