Verdidebatt

Livet er som et hus med mange rom... (men hvor hører vi til?)

Beskrev Kjetil Hope i en eller annen tråd. Kristendommen er i ett rom, men så går man videre... Han er ikke den eneste som har beskrevet livet slik. Jeg hadde en bok engang som stort sett handlet om en åndelig vask av huset, man startet i kjelleren..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

og forhåpentligvis kunne man nyte utsikten fra takterassen om man klarte å rydde seg vei. Det var en fin bok, bare så synd jeg lånte den bort, men håper den kom tilnytte. (Hint, hint;) )

Det er godt mulig Kristendommen befinner seg i ett rom, ateisme i et annet, Islam i ett tredje... Det er enkelt å være livsynsjopper i våre dager. I vårt samfunn har vi muligheten til å tusle rundt, kikke, kose oss. Gulvet kan briste, vi kan falle i kjelleren, men etter litt vasking i krokene og etter å ha jaget gamle spøkelser enda litt lengre inn, finner vi alltids trappa opp å kan reparer litt på gulvet. de fleste av oss i hvertfall.

Men hvor er Gud i alt dette?

Noen vil si at man må finne tilbake til rommet der kristendommen holdt til, innse at man har gått for langt avgårde, å vende tilbake som den bortkomne sønnen til sin far( i GT). Noen vil si at man bør søke videre at Gud finnes i ett rom lengre frem. Der venter de gode argumentene som en hellig gral for dem som søker dypt og iherdig nok, som vil tro nok. Og kanskje venter det både hellige graler, skatter og eventyr på dem som går lengre og lengre inn i et hus som mer og mer ligner en labyrint.

Kanskje livet er en labyrint og det er ingen utgang å se. Samfunnet vårt kan helt klart virke slik noen ganger. Så hvordan finner vi ut av dette fantastiske huset, med alle dørene, trappene, alle disse uendelige valgene? Er du mulig å komme seg ut?

I det øyeblikket vi innser at veggene er illusjoner, er vi på rett sted. Det finnes ikke noe riktig rom, murveggene som stenger deg inne, som skiller og deler er illusjoner.

Da kjenner du pluttselig solen, har beina på jorda og vet hvor du hører til.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt