Kommentar

Et dristig valg?

Tilsynelatende har Fotballforbundet valgt det trygge når de lar Egil Drillo Olsen fortsette i to år, for så å bli avløst av Ståle Solbakken i fire år etter det.

Men selv om personene som skal lede landslaget står for trygghet, kan tidsperspektivet skjule mange snubletråder.

I en bransje hvor kontrakter brytes etter to eller tre dårlige kamper i strekk, er det prisverdig av NFF å tenke langsiktig. Kontinuitet er som kjent en av kvalitetene som går igjen hos lag som har gjort det bra over tid – som Rosenborg og Manchester United.

Samtidig er det ingen grunn til å være naiv når det gjelder stemningsskiftene som fotballen er kjent for. Nevnte Rosenborg kan fortelle en del om det de siste årene. RBK merker også at en kontrakt ikke nødvendigvis er en kontrakt, hvis treneren plutselig påberoper seg at han mangler motivasjon.

NFF har nå kontraktfestet hvem som skal være sjef for «våre beste menn» i seks år framover. Dette er lang tid. Mulige konflikter er ikke vanskelige å få øye på:

• Hva gjør NFF hvis Drillo får supersuksess i neste EM og det blir et folkekrav at han  fortsetter?

Hva gjør NFF om Drillo må trekke seg om et halvår, enten på grunn av resultatene eller på grunn av helsen?

Hva gjør Ståle Solbakken dersom resultatene går ham i mot og han får sparken i Köbenhavn mens det ennå er et ett år igjen til han begynner i NFF?

Vil Ståle Solbakken fortsatt være attraktiv som landslagstrener selv om han i mellomtiden gjør det svakt og får sparken?

Hva skjer hvis Nils Johan Semb trekker seg og NFF ansetter en ny toppfotballsjef, som ønsker å prege landslaget med en annen spillestil enn Drillo- og Solbakken-skolen?

Det meste av dette har sikkert Semb og NFF tenkt gjennom. Hypotetiske problemer skal man dessuten ikke ta på forskudd. Men det er sjelden feil å ha en plan B.

Dette selv om plan A er så bra at den får applaus fra alle kanter.

Les mer om mer disse temaene:

Lars Gilberg

Lars Gilberg

Lars Gilberg er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar