Verdidebatt

Ministerens hjerte

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har nettopp vært på restaurantbesøk. Hotel Bristols restaurant i Oslo var stedet. Hensikten med julemiddagen var ifølge ministeren ” - å høre synspunktene til lokale interesser og selskaper”. De gjaldt industriprosjektet “Ironman” på Nord-Møre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

VG. ABC Startsiden. 28.12.2011

Ironman dreier seg om et nytt jernverk planlagt i tilknytning til ankomst og foredling av gassen fra Heidrun-feltet på Tjeldbergodden i Aure kommune. Gass er det nok av og den er som kjent miljøvennligere enn kull.

I tillegg til Ola Borten Moe og politisk rådgiver Ivar Vigdenes (SP) deltok mediameritterte tidligere AP-minister, Bjarne Håkon Hanssen fra rådgivningsselskapet First House samt Aure-ordfører Ingunn Oldervik Golmen (SP).

Så var det juletallerkenen, det var snakk om lutefisk med tilbehør. Ikke bare øl avbrutt av eventuell schnaps. Til å skylle ned den gjenstridige lutefisken var det påmønstret på både øl, akkevitt, vin og konjakk.

Kommunene på Nord-Møre tok regningen, også ministerens. Noe han sikkert ble både overrasket og glad over. Aure-ordføreren sier til VG at “- siden vi inviterte til møtet, syntes jeg det var naturlig at vi tok regningen.”

Et ordtak helt ute av tiden minner oss på at “Veien til mannens hjerte går gjennom maten”. Det må sies at hverken VG eller ABC Nyheter bruker en eneste millimeter spalteplass på å overveie om det kunne ha skjedd på Bristol.

En ting er det saksinnhold som formodentlig velges ut og legges på bordet. Noe annet er ministerens relativt ungdommelige hjerte. Lot det seg henføre av god mat og drikke i godt lag?

I så fall kunne det være berikende om avisene brakte opp i dagen spørsmålet om det var et demokratisk problem i fri og lystig utfoldelse kelneren på Bristol observerte.

folkogmedia

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt