Hallgeir Reiten

215

Allahu Akbar og jihad i det norske forsvaret?

Publisert: 17. apr 2009

Allahu Akbar og jihad i det norske forsvaret?

Tidene forandrer seg. Gjennom hundervis av år har kirkeklokkene i Norge ringt for å kalle oss til kirke og synge tonen om vår kristne kulturarv. Linjen dras tilbake til 1030 da Olav den hellige falt i slaget ved Stiklestad. Dette slaget ble som kjent vendepunktet fra hedenskap til kristendom i Norge. Kirker, hospitaler og kloster ble bygget. Lovene ble forandret slik at barn og kvinner fikk bedre beskyttelse. Kristendommen fundamentet for verdier, framgang og industriell utvikling i Norge.

Linjen går videre fra den lutherske reformasjonen til Hans Nielsen Hauge, grunnloven som ble skrevet på Eidsvoll i 1814, misjonsorganisasjonene, Thomas Ball Barratt, Frank Mangs, Ole Hallesby, Gordon Johnson, Jesus-vekkelsen, ten-sing, søndagsskoler, Åge Åleskjær og Gunnar Stålsett.

På slutten av 1960-tallet begynner tingene å forandre seg fundamentalt. Det 20. århudre blir stående som århundet der utviklingen aksellererer på alle områder. Den tekniske utviklingen eksploderer, vi når månen og får radio, TV og internett. Men alt utvikler seg ikke til det bedre. Verdiene vi har bygget nasjonen på rakner, relasjonene begynner å forvitre, materialismen griper tak i folkesjelen.

Nye ideologier får fotfeste. Vi skal klare oss uten Gud. De kristne blir omtalt som mørkemenn. De psykiske lidelsene eksploderer, vi stapper i oss antidepressiva. Kjønnssykdommer florerer, norsk ungdom ekperimenterer med narkotika og gruppesex. Alkoholforbruket i befolkningen mangedobles fra 1990-tallet og fram mot 2009. I Oslo ønsker politikerne på høyresiden at det skal skjenkes alkohol omtrent døgnet rundt.

I solidaritet med de fattige åpner vi våre grenser for innvandrere. Etter noen år får vi det flerkulturelle samfunnet. Sterke krefter presser på for at vi skal tilpasse oss den nye virkeligheten. Moskeer og templer bygges. NRK varsler at de vil sende muslimske gudstjenester. Det norske forsvaret varsler at de fra nå av vil ha både prester ig imamer. Justisministeren vil tillate hijab i politiet.

Afghanistan en gang i framtiden: En imam i norsk militæruniform roper Allahhu Akbar og en gruppe norske soldater svarer ham begeistret under en muslimsk gudstjeneste. På den andre siden av muren som skiller militærleiren fra landsbyen står det også imamer som roper Allahu Akbar. Norge er en del av en allianse som har gått til krig mot ekstreme muslimer fordi deres ideologi er helt uforenelig med demokratiske verdier. På den andre siden åpner vi opp for imamer i det norske forsvaret. Vi må ønske oss selv lykke til. For det trenger vi. Den politisk ukorrekte Steinar Lem har fått gjennomgå de siste dagene fordi han er bekymret for vår norske kulturarv.

I Frankrike mener forskere at det kan være muslimsk flertall rundt 2020. Hva ønsker vi i Norge? Det er på tide å stoppe opp og tenke.
Kommentar #1

Joachim Juverud

1 innlegg  65 kommentarer

forsvaret

Publisert over 12 år siden

 Ja er det ikke ille. At staten tvinger mennesker inn i en organisasjon som er skapt for drap, og skulle du nekte så kommer lovens lange arm og putter deg i fengsel. Før i tiden så var det peletongen som stod for straffen. Den norske styrken og de andre natostyrkene er i dag allierte med den afghanske hær, som til sikkert Reiten sin store forbannelse er faktisk muslimer. Det kan da ikke være riktig at det skal være slik, derfor setter Reiten norske muslimer i forsvaret == Taliban.

Og hvis du tror at man gikk til angrep på Taliban fordi man i et øyeblikk ville spre humanistiske verdier så er du mer vekke enn det jeg trodde var mulig. NATO angrep pga 9-11.

17.04.09 kl. 08:59 skrev Hallgeir Reiten:Afghanistan en gang i framtiden: En imam i norsk militæruniform roper Allahhu Akbar og en gruppe norske soldater svarer ham begeistret under en muslimsk gudstjeneste. På den andre siden av muren som skiller militærleiren fra landsbyen står det også imamer som roper Allahu Akbar. Norge er en del av en allianse som har gått til krig mot ekstreme muslimer fordi deres ideologi er helt uforenelig med demokratiske verdier. På den andre siden åpner vi opp for imamer i det norske forsvaret. Vi må ønske oss selv lykke til. For det trenger vi. Den politisk ukorrekte Steinar Lem har fått gjennomgå de siste dagene fordi han er bekymret for vår norske kulturarv.I Frankrike mener forskere at det kan være muslimsk flertall rundt 2020. Hva ønsker vi i Norge? Det er på tide å stoppe opp og tenke.

 

Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Underlig påstand

Publisert over 12 år siden

"I Frankrike mener forskere at det kan være muslimsk flertall rundt 2020. Hva ønsker vi i Norge? Det er på tide å stoppe opp og tenke."Dette er en så oppsiktsvekkende påstand, at jeg mistenker en eller annen trykkfeil. I det minste ville det være interessant å se hva som er kilden for påstanden.

Siden Frankrike ikke fører offisielle tall over hverken etnisitet eller religion, så er tallene på antall muslimer i landet usikre og spriker. En undersøkelse fra 2007 antyder ca. 1,8 millioner, mens det franske innenriksdepartementet antydet i år 2000 en overkant av 4 millioner muslimer. En kan derfor trygt anta at under 10% av befolkningen på over 60 millioner totalt er muslimer.

At antallet muslimer i løpet av en 10-års periode skulle kunne vokse med ca. 25 millioner er vel så nært en umulighet som man kan komme.

Kommentar #3

Yngvar Nilsen

1 innlegg  5 kommentarer

Forsvaret

Publisert over 12 år siden

Jeg ble litt paff over å lese innlegget ditt, Hallgeir. Mine erfaringer er helt annerledes. Ikke la deg lure av medias hang til spissformuleringer. Du er velkommen til å lese bloggen min.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere