Olav Elgvin

25

Én milliard mennesker på flukt?

Publisert: 30. okt 2009

Jeg vil sterkt anbefale alle som har muligheten til det å lese siste utgave av Folkevett, magasinet til Framtiden i våre hender. Der var det en reportasje som gjorde dypt inntrykk på meg.

Journalisten deres har reist langs de store elvene på nedsiden av Himalaya - Ganges og Yangtze-elva blant annet - som gir vann og livsmuligheter til over en milliard mennesker. Men: Folkevetts journalist beskriver hvordan elvene kanskje vil være borte om 30-40 år. Klimaendringene gjør at ismassene på Himalaya sakte men sikkert forsvinner. Det betyr at de store elvene kan komme til å tørke inn i perioder av året.

Konsekvensene er enorme. Én milliard mennesker - uten livsgrunnlag. Én milliard mennesker på flukt?

Grunnen til at dette gjorde så stort inntrykk på meg er nok også at jeg selv var i dette området for litt over et år siden. Sammen med fotograf Erlend Berge gjorde jeg en reportasje fra Nepal for magasinet Agenda 3:16. Menneskene jeg møtte der gjorde sterkt inntrykk på meg. De gir ikke opp, selv om de lever med enorme klasseskiller, stor fattigdom og undertrykkende religiøsitet. Det siste de trenger er at hele området de bor i skal bli uvelelig fordi Himalaya-platået tørker inn...

Kommentar #1

Ola Normann

50 innlegg  353 kommentarer

Hei Olav!

Publisert nesten 12 år siden

Takk for at du minner oss på noe veldig viktig! Du minner oss på å ta vare på miljøet og du minner oss på at hvor sinnsykt godt vi har det, vi har det så godt at vi aner det ikke! Du har vært der og kan ihverfall se for deg hvordan de har det/ kan komme til å få det!

Kommentar #2

Olav Elgvin

25 innlegg  174 kommentarer

Gjelder oss også

Publisert nesten 12 år siden

Tusen takk for det, Thomas! :)

Vil bare legge til at klimaendringer ikke bare handler om "dem", men også om oss selv og Norge: Hvis klimaet løper løpsk vil vi slite også her... Så på høy tid å gjøre noe med det.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere