Verdidebatt

Å gå rundt grøten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Abrahams reise fra Babylon og inn i det lovede landet er en undersøkelse av den virkeligheten som skaper vår verden.
Vår verden skapes av de inntrykk vi mottar gjennom våre fem sanser, de omdannes til elektrokjemiske koder som hjernen tolker og danner seg et bilde av. Programmet som tolker signalene er bygget opp gjennom erfaring, ubevisst og bevisst læring, ord og handlinger fra våre foresatte/ forbilder vi har sett og hørt, inntak av sansbar kunnskap og vår trang etter å fylle vårt vitebegjær har dannet programvaren i hjernegrøten.
Våre fem sanser er «vinduene» signalbølgene fra omstendighetene kommer inn gjennom, problemet er at alle fem vinduer er stengt av en tynn membran; trommehinne, hornhinne, hud, lukt og smaksløker, dette begrenser bølgene og vi mottar bare en brøkdel av de frekvenser som treffer oss, vi får et sterkt begrenset bilde av verden. Andre vesen, fx hunder «ser» en helt annen verden siden de danner sitt bilde av duftstrømmer som kommer inn, flaggermus av lydbølger og bier fra bildebiter -pixsler. Vi mennesker lever også i ulike verdener, alt etter programvaren vi har, vi tror på det vi ser og lever i blinde, uvitende om andres virkelighet tror vi vår verden er den rette, vi kan umulig vite noe annet heller uten å være på innsiden av den andre og der vurdere de innkommende data med deres tolkningsprogram.

I Bibelen kalles en slik tilstand «babylon», forvirrende siden den gir bare litt informasjon om virkeligheten, alt kun fra oss selv, våre konklusjoner, og hele tiden noe avvikende fra andres oppfatninger om en og samme sak og ytterligere stressende siden vi ikke kan stole på noe av det, det er begrenset og kalles også «dyrefòr». «Babylon» er en mix av begrensede inntrykk på nivå med fòr underutviklede skapninger fyller seg med.

Derfor uttrykket «svinefor» og forbudet mot å ete «svinekjøtt». Svin fyller seg med og tror på det de kun oppfatter via sine fysiske sanser, spiser ukritisk kunnskap som kun kommer via de fysiske kanaler, inntar holdninger, konkluderer og tror, har oppfatninger som gir påstander vanlige intelligente normale oppegående svin (mennesker) har. Slike som spiser bare den kunnskapen som kommer inn gjennom vinduene -ufullstendig fysisk kunnskap, kalles også mørkemenn, blinde, fordreide i sitt sinn og falske lærere, de setter sin religion foran seg som en sannhet, de ser ikke bak fasadene.

Denne, sterkt hemmende og falske tilstanden var det Abraham forlot for å granske den verden vi ikke sanser med våre fulle fem, heller enn å gå rundt grøten, klatret han ut gjennom nåløyet og inn i hjernemassen, den virkeligheten som skaper den vi lettlurte blindt tror på, for å oppsøke smørøyet.
Virkeligheten vet vi ingen ting om før vi våkner og setter oss inn i den skjulte informasjonen Bibelen gir, en opplyst kunnskap om virkeligheten som kan registreres «bakerst»/ inne i hjernen, i den delen vi ikke har lært å bruke, men i enfoldighet har dannet oss vrengebilder av.
Ingen ting åpner seg opp for mennesket før det presser seg gjennom et av sine nåløyer og hører usigelige ord og kan nyte smørøyets gleder.

Hvordan spise av grøten? -ja det er også en hittil skjult hemmelighet for den som spiser kun av det ene treet som står midt i hagen.

Det hebraiske ordet chăzı̂yr; "gris", er et partået hovdyr (to bein og slik sett veldig likt mennesket) som ikke tygger drøv, det evner ikke ettertenksomhet -kan ikke kontemplere- det skjuler misligheter, har (svin) på skogen, det evner ikke å leve sant, tror selv dette men det fordi han ikke er bevisst sin synd. Synd er fravær av innsikt og kjennskap til virkeligheten.
Et «svin» er en rå, hensynsløs person, innesluttet bak sine vinduer i sin boks, en storeter av bokstavelig kunnskap som fremmer egoismen og gir makt, pynter seg i fine klær for å gi et inntrykk av visdom og gjør synlige handlinger for oppmerksomhets skyld, er empatisk og human der alt dreier seg om egen person, egen frelse, egen tro som han selvfølgelig har monopol på.
Chaziyr inneholder 5 «lys», dvs vinduer han betrakter virkeligheten gjennom, små glugger som gir sterkt begrenset innsikt i utsikten, ønsker han sannheten må han gjennom en dør, han er halvveis på evolusjonens stige, men behøver å lære å lytte til sitt innerste hjerte for å bli fri sin GALe utsikt fra SKAPet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt