Verdidebatt

Det glemte folket

Vi har en gruppe i Norge som har nærmest 100 % arbeidsledighet, ingen krav på støtte fra nav, ingen stemmerett, få talspersoner og blant de få er det liten tro på deres evne til å fungere som selvstendig individ. Deres skjebne er i dine hender...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvem er det jeg snakker om? De små folka selvfølgelig. Ungene.

Når du får det servert slik, sanheten rett i fleisen forsvever det deg kanskje at det er litt urettferdig?

Vi har ett rikt land, og ungene er framtida. Så hvorfor får disse små så dårlige kår? Hvorfor er vi så lite villige til å gi dem rettigheter? Vi slenger penger etter gud og hvermann bare de har lovlig opphold, men før du er myndig har du ikke krav på en talerken grøt engang.

At barn ikke kan styre penger sa du så man må støtte familien og ikke barnet? Feil. Feil. Feil. Feil.

Barn bør ha rett til tre måltider mat om dagen, klær og noe oppbyggende og utviklende fritidsaktiviteter og tak over hode. Uavhengig om foreldra drikker, doper seg, jobber for mye og glemmer dem, ikke har opphold i Norge etc etc. Selv de som har oppegående foreldre kan få syke foreldre en dag. Skal barnet være totalt hjelpesløst fordi ingen henter i barnehagen, fordi ingen venter hjemme når skole og sfo er slutt?

Hvorfor ser dette ut til å være så umulig å gjennomføre. Så "dyrt". For jeg skriver dyrt i gåseøyne med en god grunn. Å ikke ta vare på den oppvoksende slekt er adskillig dyrere.

Innfør skolemat, skoleuniformer og 24 timers åpne barnehus nå. De ville være en invistering i framtida som ville forrente seg veldig mange ganger. Barn trenger ett selvstendig tilbud, det er ekstra viktig i dagens samfunn med mange fremmedkulturelle.

Barn er ikke en hake på ett papir når noen søker om støtte hos nav. Barn er individer av kjøtt og blod, de trenger mat i magen, ikke at foreldra skal få mulighet til å gi dem mat... eller muligheten til å bruke penger til noe annet. De trenger klær, og det burde ikke være opp til foreldra om de fikk det eller ikke.

Barn bør ikke kunne velges bort på familiebudsjettet. Derfor burde vi ha ett barnedepartement som samlet alle pengene vi såkalt bruker på barna, men som i virkeligheten går til foreldrene deres, til sportsklubber, til kultur etc. Alle disse som skal forvalte pengene som skal gi barna en god oppvekst, men som gis mulighet til å velge barna vekk og prioritere andre ting.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt