Odd Anders With

54

Applaus for verdier

Publisert: 28. okt 2009

VERDIkonferansen 2009 i Trondheim i dag ble en suksess. Gløshaugens største auditorium ble overfylt. En etter en stod de fram; næringslivstopper, kulturtopper og andre fyrtårn i samfunnsdebatten og forkynte moralske verdier og utfordret til verdibevissthet - til stormende applaus.

Verdien av fellesskap og solidaritet, kamp mot den egosentriske materialismen, ærligheten, åpenheten, likeverd og menneskeverd, mot, respekt, fattigdom og klima som alles ansvar, gledessprederansvaret, frihet fra rus og troen på at du betyr noe, både for deg selv og for andre. Holdningsskapende arbeid er det viktigste arbeidet, - vær et forbilde, ble det sagt. - Vi må vokte vårt moralske DNA, sa kunnskapsrektoren i kunnskapsbyen. Og bedriftslederen utfordret til bredt samfunnsansvar; "der du har dine gaver, har du dine oppgaver"... og applausen kom igjen...

Dette ble ikke foredratt eller talt. Det ble forkynt, - ikke av prester og pastorer, men kanskje derfor med større sjanse for å bli hørt av dem som ikke er innstilt på denne frekvens?

Jeg sender en varm takk til deltakerne, og ikke minst til MOT-generalen Atle Vårvik, som ledet oss alle inn i fristelse; fristelsen til å tro på en ny verdibølge :-)

Kommentar #1

Grete Ullestad

52 innlegg  443 kommentarer

Re: Applaus for verdier

Publisert rundt 12 år siden

Jeg ber leserne å merke seg at "VERDIkonferansen 2009 i Trondheim" ble en suksess, bla. fordi næringslivstopper, kulturtopper og andre fyrtårn i debatten FORKYNTE moralske verdier og utfordret til verdibevissthet - til stormende applaus, i følge With. Hvorfor gir så ikke With noen konkrete navn eller referanser til disse "næringslivstopper, kulturtopper og andre fyrtårn i debatten"..?

Dette høres mer ut som et kristent vekkelsesmøte enn som et fagligforum. Kanskje er det også derfor With gir så sparsomme konkrete opplysninger om bakgunnen for denne "VERDIkonferansen"..?

Det ble ikke fordratt eller talt, i følge With, men FORKYNT..? Ja, merk ordet "forkynnelse"!

Mvh. G. Ullestad

Kommentar #2

Dan Aksel Jacobsen

2 innlegg  179 kommentarer

RE: Re: Applaus for verdier

Publisert rundt 12 år siden

Ro deg ned Grete. Du trenger ikke være så kjepphøy bare fordi du ikke vet hva ting er.

Erik Hamrén var iallefall tilstede med foredrag! Studentenes hyllest til ham har gått sin seiersgang over TV-skjermene i kveld. Marit Breivik holdt foredrag, sammen med en god gjeng av andre.

Kommentar #3

Odd Anders With

54 innlegg  314 kommentarer

Ikke "kristelig"

Publisert rundt 12 år siden

Neida, Grete Ullestad, du har nok misforstått. Ting kan være oppbyggelig, selv om det ikke er kristelig. Det var faktisk det som var mitt poeng. Her er det mange flere enn prester og pastorer som kan formidle flotte verdier. Men jeg forvirret deg nok litt med begrepet "forkynnelse". Jeg synes det er et så fint ord, hvor jeg assosierer mer formidling av verdier enn tørr kunnskap.

www.verdikonferansen.no får du vite mer. Ikke vær redd for verdi-begrepet, selv om det er jeg som skriver ;-) Sjekk f.eks. verdiene hos MOT.

Kommentar #4

Odd Anders With

54 innlegg  314 kommentarer

Gode navn

Publisert rundt 12 år siden

Folk er noen ganger mer interessert i navn enn i innhold, men det trenger jo ikke være noen motsetning. Her bruker jeg det som en stimulans, så derfor legger jeg til at blandt de som bidro på VERDIkonferansen 2009 var konferansier Atle Vårvik og Hanne Marstrand, MOT,- sistnevnte snakket om verdier i et globalt perspektiv, økonomiingeniør Trude Volheim fra Skatt Midt-Norge snakket om svart arbeid, noe også Børre Pettersen fra LO også gjorde da han snakket om "Verdier i praksis". Umoe Catering sin konsernsjef Sten Magnus var nok en "høydare" med sin håndtering av "Verdiforankret lederskap". Adressas sjefredaktør hadde konkrete refleksjoner rundt presseetikken. Så har media fått med seg at Erik Hamren og Marit Breivik også bidro på holdningsplanet. Jeg vil legge til at både Ida Jenshus og Samsaya også bidro med positiv verdiformidling,- også musikalsk. Så bruk gjerne disse folkene til en dertil egnet handling.

Men min første sak handlet mest om innhold, fordi det var det jeg ble inspirert av.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere