Verdidebatt

Applaus for verdier

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

VERDIkonferansen 2009 i Trondheim i dag ble en suksess. Gløshaugens største auditorium ble overfylt. En etter en stod de fram; næringslivstopper, kulturtopper og andre fyrtårn i samfunnsdebatten og forkynte moralske verdier og utfordret til verdibevissthet - til stormende applaus.

Verdien av fellesskap og solidaritet, kamp mot den egosentriske materialismen, ærligheten, åpenheten, likeverd og menneskeverd, mot, respekt, fattigdom og klima som alles ansvar, gledessprederansvaret, frihet fra rus og troen på at du betyr noe, både for deg selv og for andre. Holdningsskapende arbeid er det viktigste arbeidet, - vær et forbilde, ble det sagt. - Vi må vokte vårt moralske DNA, sa kunnskapsrektoren i kunnskapsbyen. Og bedriftslederen utfordret til bredt samfunnsansvar; "der du har dine gaver, har du dine oppgaver"... og applausen kom igjen...

Dette ble ikke foredratt eller talt. Det ble forkynt, - ikke av prester og pastorer, men kanskje derfor med større sjanse for å bli hørt av dem som ikke er innstilt på denne frekvens?

Jeg sender en varm takk til deltakerne, og ikke minst til MOT-generalen Atle Vårvik, som ledet oss alle inn i fristelse; fristelsen til å tro på en ny verdibølge :-)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt