Jeg har sett regnestykker som viser at økologisk jordbruk vil føre til sult i verden. Men disse forutsetter at produksjonstypene fortsetter som før, bare at den blir økologisk, og det er jo absurd. I økologisk landbruk er forholdet mellom plante- og dyreproduksjon viktig. Vi må m.a.o. finne oss i at de som trenger mat får lov til å bruke sitt eget land til egen matproduksjon, og at de vil legge om kjøttproduksjonen de har utført for oss, som skader dem selv gjennom klimaendringer, til f.eks kornproduksjon som vil gi dem betydelig mer mat, økologisk mat
.
Tilsvarende kan vi også i Norge, med de arealene vi har, brøfø oss med økologisk mat alene. Sannsynligvis må også vi spise mer grønt. Mye handler om hva vi definerer som "økologisk mat". De fleste kjenner til Ø'en, Debiomerket, men "økologisk" er mye mer enn det. Miljø og økologi handler om å tenke helhetlig og langsiktig. Et grunnleggende element i begrepet Økologisk, er at det skal være bærekraftig. Ikke-økologisk er ikke bærekraftig.
Å leve ikke-økologisk er overforbruk, og er å stjele fra de fattige slik jeg ser det. Men jeg gjør det likevel, som nesten alle andre. Og jeg har gjort det fordi jeg sammen med forrige generasjon har valgt et styresett som hjelper meg å gjennomføre denne urettferdigheten, uten å forstå det. Men dette vil jeg ikke kaste bort stemmeretten min på lengre!
Miljøpartiet De Grønne mener at solidaritet mot medmennesker, fattige i andre verdensdeler, etterkommere og naturen, vil bli bedre ved å bygge opp livskraftige lokalsamfunn basert på lokale ressurser, i Norge som i Afrika. Jeg tror partiet har funnet en nøkkel.