Verdidebatt

Dagens feministiske fanesak

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I forbindelse med en debatt jeg kjørte i mitt forum, Kreativmamma.no, skrev bloggeren Mammadamen et innlegg med overskriften "Vår tids feministiske fanesak." I følge bloggeren, som  har god kjennskap til norsk kvinnesaks historie, treffer Menneskeverd, Kåre Willoch og undertegnede en nerve når vi taler unge mødres sak.

Hun stiller spørsmålet: "Retten til selvbestemt abort, å velge selv, var en viktig, kanskje den viktigste, fanesaken i kampen for likestilling. Bør rettighetene til unge mødre bli dagens feministiske fanesak?"

Dette temaet tok vi opp på dagens pressekonferanse i forbindelse med boklansering. Jeg debuterer som forfatter med boken "Ikke bare mamma." Dette startet som et hobbyprosjekt der jeg ønsket å skrive en oppmuntringsbok for unge mødre. Min historie var en solskinnshistorie. Jeg traff den store kjærligheten i ung alder, giftet meg og fikk barn tidlig. Dette har gått veldig bra. Det er lett for meg å si at "Ung mor er bra!" og rette nakken mot alle fordommene jeg har møtt i løpet av disse årene.

Verre er det for Line Emilie. Som 17-åring sto hun med en positiv graviditetstest i hånden. Sammen med en støttende mor fant hun ut hvilke støtteordninger hun hadde krav på. Det hun derimot ikke var forberedt på var den massive motgangen hun møtte fra enkelte familiemedlemmer og venner. Dette la sten til byrden i en vanskelig livssituasjon. Hun ønsket å ta ansvar. Fullføre skolegangen, samtidig som hun også tok vare på barnet sitt. Dette klarer hun fint! I dag er Thea snart 4 år, og Line Emilie i god gang med utdannelsen som førskolelærer. Hun ønsker å bidra til at unge mødre får bedre støtte og omsorg i en vanskelig fase av livet, og bidro på pressekonferansen. Heia Line Emilie!

Hva mener dere? Er unge mødre vår tids feministiske fanesak?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt