Verdidebatt

Bli sint!

Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint! Det norske folk svarer med å gjøre Høyre til landets største parti

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Stéphane Hessels pamflett Bli sint! (Indignez-vous!) er i løpet av kort tid blitt et fenomen som i disse dager tar Europa med storm. Denne lille pamfletten er en kommentar til noen av samtidshistoriens mest avgjørende øyeblikk og dessuten en oppfordring til alle unge om å tørre å tro at verden kan forandres til det bedre – og at vi må stå opp for det vi tror på.

Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint! Boken har ført til en folkebevegelse i hele Europa og i store deler av Nord Afrika. Stéphane Hessel er også blitt kalt "en Gandhi i vår tid". (Jfr. http://www.arnebergforlag.no/forside/1126)

Med over 2 millioner solgte eksemplarer i Frankrike, mer enn 500 000 solgte i både Tyskland og Spania og over 300 000 solgte eksemplarer i Italia, er Bli sint! allerede blitt et fenomen. Boken kommer til å bli oversatt til tretti ulike språk.

Den er også kommet på norsk. Det norske folk svarer med å gjøre Høyre til landets største parti, skal vi tro meningsmålinger offentliggjort i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt