Verdidebatt

Har saltet mistet sin kraft?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jesus sier: Dere er jordens salt; men når saltet mister sin kraft, hva skal det så saltes med? Det duger ikke lenger til noe, uten å kastet ut og tredes ned av menneskene... Matt.5,13.

For å illustrere det fra Gt var det presten Esra som sammen med Nehemias og en flokk jøder som var i landsflyktighet i Persia, skulle få etter Guds befaling, reise til Jerusalem for å sette byen i stand, for Perserne hadde revet nesten hele byen ned. Dette skulle bety en ny æra for jødene. Nå arbeidet Gud med dem for at jødene skulle atter vende tilbake til sitt land, Israel. Presten Esra la dette ut for kongen i landet, kong Artaxerxes. Gud hadde begynt å arbeide på hans hjerte slik at han gikk god for jødenes bønn. For at de skulle klare seg i oppbyggningsfasen måtte de har med seg provianter. Her skulle det være rikelig med mat og drikke som kongen skulle sende med dem. Her skulle det være nøyaktig mål og vekt av talenter, sølv,hvete, vin og olje. Men de skulle også ha salt med seg, uten foreskrevet mål. Altså så mye salt som de klarte å få med seg. Dette saltet ble jo brukt mot forråtnelse slik at maten skulle holde i lengre perioder, et slags kjøleskap i vår tid. Her var saltet meget viktig, for som sagt skulle dette demme opp om forråtnelsen. Esra. 7. Det var vel dette Jesus tok som en lærdom når han nevnte dette i Matteus. Verden er jo som sagt i forråtnelse. Den åndelige mann og kvinne som har fått DHÅ i frelsen har fått saltet uten foreskrevet mål. Vi har fått saltets kraft til å stå ugudligheten og verdsligheten i mot. Men dessverre ser vi at det motsatte skjer. Saltet holder på å miste sin kraft i det vi ser at vi kristne blir mer og mer tafatte og liberale. Vi aksepterer et liberalt levesett som verden aldri har sett maken til.

Det første vi ser når saltet mister sin kraft er et ytre frafall. Det kjennetegner avvik fra kristne normer og lover. Vi har merket oss det liberale synet om ekteskapsloven hvor homobryllup blir sidestilt med ekteskapet mellom mann og kvinne som etter bibelen er skaperens vilje. Vi merker  det på at såkalte kristne forvrenger og gjør bibelens ord til intet ved å fjærplukke ut sannhetene i skriften. Har Gud virkelig sagt? osv.. Vi godtar heller andre lands religioner og forkaster sannheten om Faderen, Sønnen og DHÅ. Vi merker ordet synd er snart et fremmedord blant de troende. Jeg hørte her om dagen at mange ungdommer i kristen og ikke kristne familier som søker menighets tilhørighet, lyver for sine foreldre og sier de er på kveldssamlinger i menighetene sine. Men sannheten er at de er ute å drikker seg fulle. Ungdomsmiljøer i kristne kretser er så forgiftet og samtidig verdsliggjordte at de har mistet sin saltholdig liv med Gud. Når Ånden viker, som han vil automatisk gjøre i slike sammenhenger, mister ungdommen autoriteten og dømmekraften i sitt videre liv. De merker antagelig det ikke selv, men det liberale standpunkter som de får kommer snikene og ubemerket. Det de før var opptatt av å forsvare, har blitt for dem en dårskap. Nå er de på lik linje med verden med de samme meninger. Alt har nå blitt lagt i grus. Saltet duger ikke lenger. Menneskene får merkelige meninger, og bli oppfordret til å studere bibelen, kommer gjerne i slike tider med himling med øyne og ett skuldertrekk. Frafallet har begynt! Er det noen som kjenner seg igjen?

Emanuel Minos skriver i sin bok som jeg oppfordrer alle til å lese, "Det har ringt for tredje gang",tar han opp dette med bruden og skjøgen. Han spør: Hvem er bruden? Jo, det er de som er tro mot hans ord som frelste, mens skjøgen er de utroe som går på kompromiss og gjør skriften til usannheter. De er ikke  de sanne og  trofaste. De fornekter sannheten og lar det verdslige styre tankene rundt det hellige. Verden er som sagt på vei ned i stupet. Det eneste som kan redde menneskene fra evig fortapelse, er en vekkelse som kan føre de liberale tilbake til Jesus.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt