Kommentar

Fattige studenter i verdens rikeste land

Til høsten skal jeg begynne å studere teologi, for å nå min store drøm: å bli sykehusprest. Jeg er så heldig at jeg allerede har funnet en fin leilighet som jeg leier. Der må jeg betale husleie + tv + strøm + internett. Som student kommer jeg til å pendle, så da må jeg også ha månedskort hver måned. Med disse faste utgiftene har jeg ca 800 kr igjen på konto, som skal dekke mitt forbruk for en måned. 800 kr rekker jo nesten ikke til mat! Jeg må antageligvis avslutte abbonementet mitt på Vårt Land papirutgave. Og hva med andre utgifter som en 21 -årig jente helst trenger penger til? Klær, sko, sminke, frisør, kino, cafè.. Ikke livsnødvendig, jeg kan jo ønske meg dette til jul og bursdag, men..

Jobbe ved siden av studiene? Ja, de fleste gjør det. Men pga helsen min kan jeg ikke ta på meg mer enn fulltids studier. Og NAV har ingen støtteordninger som dekker økonomien min, kun på grunnlag av at jeg ikke har helse til å jobbe utenfor studiene.

Vi bor i verdens rikeste land. Allikevel må studentene leve under fattigdomsgrensen. Jeg har vært 3 måneder i India, og vet hvor heldig jeg er, tross alt.

Men..? Går det ikke an å øke lån og stipend, så det er en økonomi å leve sånn noenlunde normalt av?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar