Verdidebatt

Kan religiøs aktivitet kastes ut av et universitet?

Et forslag om å stenge Universitetet i Tromsø for religiøse organisasjoner har møtt så sterke reaksjoner at saken nå er trukket.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

– Vi må bare beklage den formen vårt brev fikk. På grunn av reaksjonene har vi trukket hele saken, sier Magnus Sparre, som er velferds- og likestillingsansvarlig i Studentrådet ved Universitetet i Tromsø. Høringsutkastet som Sparre hadde sendt ut, skulle etter planen vært behandlet i Studentparlamentet 6. desember. Men nå er hele saken trukket.

– Når vil saken igjen legges fram for Studentparlamentet?

– På grunn av innspillene vi har fått i høringsrunden, vil hele saken utsettes for videre saksbehandling. Vi må internt vurdere hvorvidt saken på noe tidspunkt skal føres videre, og da skal vi gjøre dette på en mer respektfull og gjennomarbeidet måte overfor de involverte, sier Magnus Sparre.

Privat. Dette er noen av formuleringene i høringsutkastet som Studentrådet i Tromsø foreslo at Studentparlamentet skulle gi sin tilskutning til:

* Studentparlamentet ønsker ikke å støtte noen religiøse organisasjoner ved oppstart-, drifts- eller arrangementsstøtte.

* Studentrådet anser at religion er en privatsak, hvis interessenter bør oppfordres til å praktisere sin tro utenfor universitetet.

I tillegg inneholder høringsutkastet blant annet denne formuleringen:

* Studentrådet er av oppfatningen at religiøse organisasjoner strider med akademias grunnleggende formål om å fremme logikk og kritisk tenkning blant studentene.

Disse religiøse organisasjonene driver i dag arbeid ved UiT: Kristen Idrettskontakt (KRIK), Islam Net for Students (INS), Ny Generasjon, Tromsø Kristelige Studentforbund, Tromsø Kristelige Studentlag, Love World, Subdue The Nations campus ministry, Adventistenes Studentforening, G2-Norkirken.

Hvilken plass til religiøs aktivitet bør det være ved et universitet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt