Verdidebatt

Adventist nektes dagpenger av Nav

Øystein Hellberg er adventist og vil derfor ikke jobbe på lørdager. Det holder ikke for Nav.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tro eller livssyn er ikke rimelig grunn til å takke nei til en arbeidsavtale, heter det i avslaget fra Nav. Dermed står Øystein Hellberg uten dagpenger mens han søker arbeid.

– Svaret kom som et slag, sier Øystein Hellberg til Vårt Land. Han har klaget, men fått beskjed om at det er inntil seks måneders ventetid. Inntil videre er han uten hjelp fra Nav og har bare enkelte dager med jobb som tilkallingsvikar på Sandefjord lufthavn.

Krysset «nei». Problemene for adventisten startet da han fylte ut krav om dagpenger i slutten av august. Han krysset «nei» på om han er villig til å ta ethvert arbeid i hvilket som helst yrke og oppgav at det er «visse typer arbeid jeg ønsker å unngå pga min tro. Jeg ønsker heller ikke å arbeide på sabbaten, da denne dagen holdes hellig i mitt trossamfunn».

Nav gav ham avslag fordi han «ikke er villig til å ta ethvert arbeid». Det blir spesifisert med at det ikke er rimelig grunn til å takke nei til arbeid fordi arbeidsavtalen «ikke er forenlig med tro, ønsker eller livssyn».

Er det rett av Nav å nekte dagpenger til folk som av religiøse grunner ikke vil arbeide på egne helligdager?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt