Johannes Morken

Redaktør
443

Karmel-penger skal kvele palestinsk drøm om egen stat

En ulovlig privat vei skal binde sammen to omstridte bosetningsblokker på Vestbredden. Veiprosjektet støttes av Karmel-Instituttet.

Publisert: 31. okt 2011

Det skriver Vårt Land i dag.Der kan du lese mer. Her et kort utdrag:

På et høydedrag i det bibelske Samaria overrekker Karmel-Instituttet formann 400.000 kroner til bosetternes talsmann Motti Isaak. Pengene skal gå til å sette opp nye brakker i den ulovlige utposten Alonei Shilo, en utbygging som er svært omstridt, også internt i Israel.

Alonei Shilo ligger på et høydedrag i bosetterblokken Karnei Shomron, sørvest for den palestinske byen Nablus og nord for bosetterbyen Ariel. I utposten bor det 35 familier, mange av dem svært store. I tillegger er det bygget en jenteskole med 130 elever. Fra Norge har bosetterne fått 23 brakker og tre lesesaler.

Vei. På fjelltoppene som omkranser Alonei Shilo ser en flere bosettinger. I en artikkel i Karmel-Instituttets blad Israel-Nytt kan en lese hvordan Alonei Shilo inngår i en bevisst plan for å erobre land fra palestinerne. Planen er å bygge en ny vei mellom navngitte bosettinger og utposter som Ma'ale, Ginot, Karnei, Alonei Shilo, Immanuel, Nofim, Yakir, Revava, Kiryat Netafim og Barkan. I første omgang skal veien være privat og bare kunne brukes av jeeper og terrengkjøretøyer. Målet på sikt er derimot at den skal utvides og bindes på riksvei 5 som går til den store bosetterbyen Ariel.

– Vi vil sammenbinde alle disse områdene med en vei. På den måten vil vi utvide bosetningslandet, og tette igjen alle åpne områder slik at vi slipper å gi opp noe. Vi lager historie i dette området, sier blant annet bosettertalsmann Motti Isaak til Israel-Nytt.

Fradrag. Regjeringen har tidligere besluttet at ordningen med skattefrie gaver skal tas fra irganisasjoner som samler inn penger til folkerettsstridige prosjekter. Dette bekymrer ikke Karmel som sier de har fått mer penger etter at beslutningen ble kjent.

– Litt av hensikten er at det i fremtiden skal være umulig å få til en palestinsk stat der. Dette er Israels land, som det står i Bibelen.

Hva bør norske myndigheter gjøre for å stoppe slike prosjekter? Er området som kalles Samaria, Israels land, slik John Skåland i Karmel hevder?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

En tragisk utvikling for fredsarbeidet i Midt-Østen. Denne langsiktige strategien er i strid med alt det norske og utenlandske fredsinitiativ står for. Sikkert ikke ulovlig, men tragisk fordi det vil medføre en enda lengre ørkenvandring før det kan bli fred om "fred ved hjelp av formeringprogrammet" får lov å fortsette.

 

Kommentar #2

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.

– Litt av hensikten er at det i fremtiden skal være umulig å få til en palestinsk stat der. Dette er Israels land, som det står i Bibelen.

Ja, dette var jo rene ord for pengene fra Karmel-instituttet!

Kommentar #3

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Nå kommer snart Evjen og forsømmer disse kristne/jødiske Israelerne på det sterkeste, og jammen tror jeg ikke Knut Nygaard vil hive seg på. Det er jo akkurat slike ting de er veldig opptatt av å fordømme, ihvertfall hvis det gjelder Palestinerne. Kan ikke tenke meg imidlertid at de ikke er så rettferdige at de holder andre ovenfor den samme standard.

Dette kan bli en fin youtube video!

Kommentar #4

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Intet å gjøre....

Publisert over 9 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.

Hva bør norske myndigheter gjøre for å stoppe slike prosjekter? Er området som kalles Samaria, Israels land, slik John Skåland i Karmel hevder?

Å nekte skattefritak vil nok bare øke giverviljen til prosjektet. Jeg kjenner godt nok til tankegangen hos kristensionister, som går ut på at dette er en "åndskamp", og hvor våre myndigheter i denne sammenheng er fiender av Gud. Mange mener og tror - og noen sier det rett ut - at det var Gud som sto bak den altfor tidlige bortgang til vår utenriksminster Johan Jørgen Holst for sin delaktighet i Oslo-avtalen.

Norske myndigheter kan ingenting gjøre i denne sammenheng medmindre de vil innføre lovforbud. Noe som nok ikke vil skje - heldigvis.

Kommentar #5

7 innlegg  815 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Ja, dette var jo rene ord for pengene fra Karmel-instituttet!

Det er krig Oddbjørn, K R I G. og den krigen er ikke over før stor-israel er gjenfødt, vel, selv da vil det være krig. Man kan like det, eller ikke, men Gud gir seg ikke før det lovede land er tilbakeført. Gud har sverget ved sitt ord, og det står fast til evig tid.

Du husker Gud, Oddbjørn?

Kommentar #6

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 9 år siden
. Gå til den siterte teksten.

Du husker Gud, Oddbjørn?

Fin Gud du har Odd.

Kommentar #7

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Eg synes vel

Publisert over 9 år siden
. Gå til den siterte teksten.

Det er krig Oddbjørn, K R I G. og den krigen er ikke over før stor-israel er gjenfødt, vel, selv da vil det være krig. Man kan like det, eller ikke, men Gud gir seg ikke før det lovede land er tilbakeført. Gud har sverget ved sitt ord, og det står fast til evig tid.

at den gud OAL viser til, nyttar svært så primitive metodar. Det ser ikkje ut som om han har gjort store framskritt sidan massakren på 4. Mosebok kap 3i:

Og Moses og Eleasar, presten, og alle menighetens høvdinger gikk dem i møte utenfor leiren. 14 Men Moses blev vred på dem som var satt over hæren, på høvdingene over tusen og høvdingene over hundre, da de kom tilbake fra krigstoget. 15 Og Moses sa til dem: Har I latt alle kvinner leve? 16 Det var jo de som på Bileams råd forførte Israels barn til troløshet mot Herren for Peors skyld, så sotten kom over Herrens menighet. 17 Så slå nu ihjel alle guttebarn og alle kvinner som har hatt samleie med menn. 18 Men alle unge piker som ikke har hatt samleie med menn, skal I la leve, og de skal høre eder til. 19 Og så skal I holde eder utenfor leiren i syv dager! Enhver av eder som har slått nogen ihjel, og enhver som har rørt ved en som er slått ihjel, skal rense sig på den tredje og på den syvende dag - både I og eders fanger . 20 Og alle klær og alt som er gjort av skinn eller av gjetehår, og alle trekar skal I rense.

Kvitvasking av hærfang:

21 Og Eleasar, presten, sa til stridsmennene som hadde vært med i krigen: Dette er det lovbud som Herren har gitt Moses: 22 Gull og sølv, kobber, jern, tinn og bly, 23 alt som tåler ild, skal I la gå gjennem ilden, så blir det rent; men det skal også renses med renselsesvannet. Men alt som ikke tåler ild, skal I la gå gjennem vann. 24 Og den syvende dag skal I tvette eders klær, så blir I rene; og derefter kan I komme inn i leiren.

Og Herren får sin del:

31 Og Moses og Eleasar, presten, gjorde således som Herren hadde befalt Moses. 32 Og byttet - det som var tilovers av alt det som stridsfolket hadde røvet - var: av småfe seks hundre og fem og sytti tusen 33 og av storfe to og sytti tusen 34 og av asener en og seksti tusen. 35 Og av mennesker - kvinner som ikke hadde hatt samleie med menn - var det i alt to og tretti tusen. 36 Halvdelen av dette - den del som falt på stridsmennene - var: av småfeet tre hundre og syv og tretti tusen og fem hundre, 37 så avgiften til Herren av småfeet blev seks hundre og fem og sytti, 38 og av storfeet seks og tretti tusen, og avgiften derav til Herren to og sytti, 39 og av asener tretti tusen og fem hundre, og avgiften derav til Herren en og seksti, 40 og av mennesker seksten tusen, og avgiften derav til Herren to og tretti (kvinner som ikkje hadde ligget med menn).

48 Så gikk de som var satt over hærens tusener, høvdingene over tusen og høvdingene over hundre, frem for Moses 49 og sa til ham: Dine tjenere har tatt tall på krigsfolkene som stod under vår befaling, og det fattedes ikke én mann av oss. 50 Derfor bærer vi frem som gave til Herren hvad enhver av oss har tatt av gullsaker, armkjeder og armbånd, fingerringer, ørenringer og kulekjeder; det skal være til soning for oss for Herrens åsyn. 51 Og Moses og Eleasar, presten, tok imot gullet av dem, alle slags fint arbeidede ting. 52 Og hele den gave av gull som høvdingene over tusen og høvdingene over hundre avgav til Herren, var seksten tusen, syv hundre og femti sekel. 53 Men stridsmennene hadde og hver for sig vunnet bytte. 54 Da Moses og Eleasar, presten, hadde tatt imot gullet av høvdingene over tusen og over hundre, bar de det inn i sammenkomstens telt, forat det skulde minne om Israels barn for Herrens åsyn.

Dette er sjølvsagt oppbyggeleg døme på Herrens vilje og legning. Velbekomme!

Kommentar #8

7 innlegg  815 kommentarer

Jeg herren din gud er alles gud.

Publisert over 9 år siden

    Jer 2:19 Din egen ondskap straffer deg, ditt frafall går i rette med deg.

          Forstå og se hvor ondt og bittert det er at du har forlatt Herren din Gud

          og ikke frykter meg, sier Herren, hærskarenes Gud.


Fin gud jeg har, jepp, han ønsker å være gud for alle på denne grønne/blå planet han har skapt, men det er påfallende mange som ikke vil ha noe med ham å gjøre. f.eks palestinerne og P E vågnes, som strør rundt seg med sin "bibelforståelse" og kontinuerlig viser at han ikke skjønner det minste av hva som egentlig foregår i bibelen.


Deres utømmelige hat, fra morgen til kveld, har satt dem ut av spill. Gud skal ha jødene hjem, det hadde ikke vært noe problem om palestinerne, drevet av muslimsk antikrists ånd, hadde sagt det var ok innvandrere, men det har de altså ikke gjort. tvert i mot, og om dere setter dere inn i hvordan jødene ble og blir behandlet i arabiske/muslimske land skjønner dere at det ALDRI kan bli fred mellom disse grupperingene. Araberne/muslimene driver ut alt av kristent og jødisk, rundt om i den arabiske verden, og denne kampen øker hele tiden. Det drar seg til, folkens, og dere skjønner det ikke, selv når dere sitter oppi det hele og ser det skjer rett foran deres øyne.


Det er muslimenes/arabernes ondskap som fører dem til fall. Gud har satt opp betingelser for velsignelser og forbannelser, disser brytes kontinuerlig av "palestinerne". Deres ondskap har dømt dem, ikke kristne, ikke jøder, ikke Gud, det er dem selv som fører dem til undergang.
vanskelig?

Kommentar #9

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 9 år siden
. Gå til den siterte teksten.

Jer 2:19 Din egen ondskap straffer deg, ditt frafall går i rette med deg.

Vel Evjen, hvordan hadde du brukt dette om det var en muslim som skrev disse tankene?

Kommentar #10

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Du verden, du verden

Publisert over 9 år siden
. Gå til den siterte teksten.

og P E vågnes, som strør rundt seg med sin "bibelforståelse" og kontinuerlig viser at han ikke skjønner det minste av hva som egentlig foregår i bibelen.

og korleis forstår du dei sitata frå Bibelen som er prenta ovanfor?

Kommentar #11

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Lande ser ut til å forstå Skriften på et vis, men er totalt blank på hvordan det skal oppnåes fred i Midt-Østen. Ja, endog hvordan Israel skal få leve i fred. Hvis han vil sitt Israel vel, gjør han seg bredere i det muliges kunst og finner ut hvordan han skal klare å skille det politiske Dødehavet fredsprosessen får lov å være, ikke minst pga norske landløftefreaker.

Kommentar #12

Geir Wigdel

39 innlegg  2088 kommentarer

Det er tragisk

Publisert over 9 år siden

å lese dette bunnløse hatet som kristensionistene utgyter. Å bruke Bibelen som politisk begrunnelse er meningsløst. Spesielt grotesk blir det når en påstår å bekjenne seg til den gud som uttalte: Mitt rike er ikke av denne verden. Ja, for siden de kaller seg kristne må de anerkjenne Jesus som Gud. Og det nytter ikke å vri seg unna at han uttalte disse ordene, til og med like før sin død. Det nytter heller ikke å vri seg unna at staten Israel i høyeste grad er en del av denne verden.

Denne nesegruse støtte til Israel og tilsvarende demonisering av palestinere (og alt muslimsk) bygger på en ideologi der disse gruppene ikke anses som "riktige" mennesker. En behøver, som kjent, ikke føle empati for slike som står lavere enn oss. Noen som synes dette lyder kjent?

Kommentar #13

7 innlegg  815 kommentarer

Publisert over 9 år siden

dette handler på ingen måte om hat, men er kun en nøktern konsekvensanalyse.

Når historiens største bibel-episke drama siden utvandringen av Egypt finner sted, en ny og siste hjemvandring blir det bare ganske enkelt for naivt å ikke forholde seg til den reelle maktutøvelse som finner sted. The battle  between giants. Hvor mange menneskelige forsøk har ikke funnet sted, og hvor mange menneskelige forsøk kommer ikke til å finne sted? Husker et tv-program hvor Stoltenberg senior fortalte med krav på å bli trodd at hadde bare Shamir overlevd hadde det vært fred nå mellom de to nasjonene!? Hva mente Rød Larsen om sin forhandlingspartner, en notorisk løyner var hans konklusjon. Han ble langsom tørr bak ørene, ettersom han lærte sannheten å kjenne. Get reel, bli tørr bak ørene folkens.

Naiviteten er så fundamental at man nesten ikke kan tro sine egne øyne, og man har sett mye her siden man flyttet inn på dette forum. Hva karmel mener, og hva dere mener, om Israel og meg er revnende likegyldig. Bare tillegg meg hat-meninger som mye dere orker, dere kommer ikke nærmere sannheten av den grunn, og kommer heller ikke nærmere posisjonen hvor dere kan gjøre noe med den.

Og vågnes og bibelutleggning gidder jeg ikke flere runder på. En som ønsker å være kverulant skal få lov til å være det. Han er gammel nok til å velge selv.

Kommentar #14

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Her er det snakk om reine bibelsitat

Publisert over 9 år siden
. Gå til den siterte teksten.

Og vågnes og bibelutleggning gidder jeg ikke flere runder på

Vågar du å kritisere Guds ord? Gud med 62 jomfruer? Gull, ringar og smykker? Kvitvaska med eld eller vatn?

Kva skal Gud med desse verdslege tinga, herfang som fylgje av vederstyggelege brotsverk?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere