Verdidebatt

Profeti - eller ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Lands søkelys på  vår tids profetibevegelser er interessant og nyttig.   Honnør til dem for det.  En kristen dagsavis bør sette søkelys på alt, selv om det kalles åndelig.   Og selvsagt særlig når det gjelder forhold som er lite etterprøvbart.  Fredagens utgave (9.10.)  er oppmuntrende i den forstand at tidligere Oaseledere sier seg bekymret for utviklingen i Oase på dette punkt.   Dette burde de kanskje vert for lenge siden, men bedre sent enn aldri, for å bruke et noe slitt uttrykk.

De to tidligere Oaselederne Jens Petter Jørgensen og Knud Jørgensen har mye vettugt å komme med i dette lynintervjuet, eller hva en skal kalle det.

Det mest kllargjørende var likevel Torleif Elgvin sin betenkning under den litt rare overskriften:          "Sjeldent med profetier om fremtiden"     Og jeg som trodde at alle profetier handlet om fremtiden.  hans kommentarer til dette er for så vidt ganske klargjørende, på liten av liten spalteplas.

Mitt problem er. Hva er profeti ?   Ganske visst kan den Hellige Ånd gi ledelse, påminning - særlig om dette med formaning i kjærlighet - oppmuntring og trøst for våre medvandrere og oss selv.  Alt dette med Bibelbok og egenerfaring som fasit.   Paulus kalte dette for profetisk tale riktignok.

Jeg etterlyser en skikkelig definisjon på vår tids såkalte profetier.  Hva er hensikten med lykkeprofetien der alt skal bli så bra så, at det ikke er måte på det.  Kunne vi ikke få oppleve dette etterhvert da ?  Jeg skal innrømme en ting.  Dersom noen kom til meg i en gitt situasjon og sa at: "DHÅ har minnet meg om å si dette til deg, at du ikke må gjøre det som du nå har i tankene, og jeg skjønner at dette har relevans for meg.  Da ville jeg tatt i mot formaningen om det kom fra en person jeg har tillit til.  Og om det hadde hatt motsatt budskap ville jeg kalt det for trøst og oppmuntring.

Dette kaller vi for ledelse, og det kan skje også større sammenhenger, som for menigheter e.t.c.

Men hvorfor hvorfor er det så viktig å kalle det  profeti ?   Spør jeg.

MVH magnus L

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt