Verdidebatt

Hva er en korsfestelse?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Lyden av fjern torden

"MANGE ER OVERRASKET over hvordan økonomiske og politiske kriser «plutselig» dominerer verdensbildet. Men lyden av fjern torden har vært mulig å registrere lenge: Finanskollapsen i Asia i 1997, internettbobla som sprakk i 2000, finanskrisa i 2007- 08 og de pågående gjeldskrisene i Europa og USA. Hver for seg var krisene ille nok, men utløsende for dagens uro er politikernes manglende evne til å håndtere dem. Da kapitalismen gikk inn i sin største krise siden 1920-åra, hadde de ikke noen alternativ vei eller visjon. Regningen blir etter boka sendt til folket. Derfor pågår det for tida en økonomisk deklassering av middelklassen og en politisk avvæpning av det som er igjen av arbeiderklassen. Veivalget betyr også at millioner av unge mennesker ikke lenger kan regne med et liv som gir jobb, sikkerhet og utvikling. Slikt skaper usikre og sinte mennesker."

Om en milliarder taper på børsen og 500 millioner forsvinner vil han miste nattesøvnen og troen på at han kan overleve -han har jo mistet “alt”, han vet ikke hva han skal spie i morgen.

Hva er en korsfestelse?
Når Bibelen snakker om at Jorden ble skapt er det ikke den fysiske det er snakk om, men "Ønsket om å nyte", "Jorden" er avsløringen/ skapelsen/ åpenbaringen av menneskets drivkraft, det underliggende Ønsket om å motta, noe som resulterer i utviklingen av vårt Ego.
Vi frarådes å spise, dvs nyte det materielle, det som Egoet så gjerne vil mettes med, da vil vi "dø", noe som er aldri å bli levende og tilfreds, bare nesten, stykkevis og delt men ikke Helt og Fullt Menneske.

En korsfestelse kan gå to veier;
A: Vi kan korsfeste vårt egoistiske ønske om å nyte, dvs avsløre at den underliggende drivkraften er egoisme, korrigere denne og uansett usikker jobb, økonomi, helse og framtid nyte livet.
B: Vi kan korsfeste andre mennesker som hevder vi har alt vi behøver, vi er bare for blinde (pga egoismen) til å se det -når vi ikke ser helheten er vi usikker, frustrert, vi lider når det materielle svikter og hater når det påpekes at vi er blinde vantro materialister og pines når sukkertøyet blir tatt fra oss- derfor korsfester vi de som forsøker å rive i stykker vår religion.

Etter korsfestelse A vil vi leve som en gud, en såkalt Messias, dét er å dø en gang for så å Leve og nyte Livet her og nå i det uendelige, det er ett hakk over Denne Jorden.
Etter korsfestelse B har vi fortsatt ikke annet enn det materielle å nyte, det er ett hakk under den Jorden Bibelen snakker om, selvet (Egoet) begjærer uopphørlig mer, men uansett hva vi gjør vil vi savne Livet, dét er som å dø to ganger.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt