Helge Simonnes

928

AUF-åpenhet

AUF må velge åpenhetens vei, selv om pårørende etter 22. juli ønsker færrest mulig bilder fra Utøya.

Publisert: 11. okt 2011

22. juli-kommisjonen besøker i dag Utøya, men det skjer uten at pressen får være med.

Kommisjonen har ønsket at pressen skulle være tilstede, men mandag satte AUF  foten ned.

AUF skal ha ros for å ta hensyn til pårørende etter Utøya-katastrofen, men den politiske ungdomsorganisasjonen kan ikke bli ensidig styrt av de berørte.

Kommisjonen skal ha ros for at den ser på pressen som en viktig aktør i det granskningsarbeidet som nå skal gjøres. Ved å invitere pressen til besøket på Utøya, signaliserer kommisjonen at den vil ha åpenhet som varemerke for sin granskning. Det er en klok og nødvendig holdning til et viktig samfunnsoppdrag.

Denne erkjennelsen må også AUF ta inn over seg. Det har vært helt riktig av AUF å holde igjen i den første tiden etter 22. juli, men det virker merkelig at dette også skal gjelde når kommisjonen besøker øya.

AUF har sagt at Utøya skal vinnes tilbake. Da må åpenhetens vei velges, selv om pårørende etter 22. juli ønsker færres mulig bilder fra åstedet.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Nå er det likevel åpnet. Neppe noe å hente på å drive anstaltmakeri over detaljer. Jo mer åpenhet, jo mer snakk, jo lettere rehabilitering for de mange. Jeg tror det er misforstått fintfølelse når man skal lukke Utøya for denne anledningen. De mange som sliter kommer antagelig raskere til hektene ved at alt alminneliggjøres. Åpenhet pleier å hjelpe.

Kommentar #2

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

 Åpenhet pleier å hjelpe.

Enig med deg Njål, det er ikke tid for å være redd for at noen skal bli stigmatisert eller la andre få skyld for at tanker dukker opp. AUFer vil få god støtte nå i AP, selv er jeg 100% instillt på å hjelpe frem ungdom som var på Utøya og la de få nyttiggjøre seg mest mulig om de ønsker det. Ikke vil jeg tro på noen måte at de ikke er kompetente når de klare å redde seg ved å svømme i iskaldt vann fra en drapsmann! Men klart man er klønete nå med de, man vet ikke helt hvor grensene går på den enkelte. Noen trenger kanskje en klem, andre et smil, vi for bare finne ut av det sammen. Vi er uansett utrolig glad for alle som er i live! Og vi sørger alle over de som er døde. Vi må alle tåle å lese frustrasjon fra politiet, de pårørende, bistandsadvokater, ministerer osv. Det gjør vondt men vi kan ikke dømme hveandre for å være uperfekte, alle gjør så godt de kan. Mye stress og følelser akkurat nå i samfunnet vårt!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere