Verdidebatt

Norge - et flerkulturelt samfunn?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva menes med et flerkulturelt samfunn? Er Norge et flerkulturelt samfunn eller er det noen som ønsker seg at det skal bli det? Hvor mange er det i så fall som står bak dette ønsket og hvilke konsekvensanalyser har man i tilfelle utført?

Jeg spør fordi jeg som snart ferdig lærer føler meg som hår i suppa når jeg hevder at Norge IKKE er et flerkulturelt samfunn. men et kristent samfunn med stort rom for andre kulturer. Påstanden om det flerkulturelle samfunn mener jeg er propaganda framsatt (med stort hell) av krefter som vil feie vekk alle spor av kristendom i samfunnet.

Kultur er etter min mening i denne sammenheng mer enn å danse reinlender, lese dikt eller lage bilder. Her handler det om hele nasjonens ståsted og fundament. Er det virkelig slik at vi av hensyn til et fåtall innvandrere, som det tross alt er, må være villige til å skifte ut / modifisere hele fundamentet?

Mangfold er en styrke, hevdes det. Ja, men ikke på den måten det blir når du blander vin og bensin. Det blir kaos og ødeleggelse. Hvordan skal det kunne unngås hvis samfunnet skal bygges på mange ulike kulturer? Er det påbud om burka og omskjæring man ønsker å få inn i som en styrke i vårt samfunn?

Ja, la oss ta imot (det aller meste av) de ulike kultur-uttrykkene med åpne armer! Men la oss også ha mot, styrke og innsikt til å bevare vår egenart og vårt verdigrunnlag!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt