Verdidebatt

Ber kristne gå i moskéen

Den norske kirkes «utenriksminister» Berit Hagen Agøy mener norske kristne må vise solidaritet med muslimer.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Lands nettutave melder at generalsekretær Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig Råd la tirsdag ut et notat på Den norske kirkes hjemmesider hvor hun oppsummerer noen konkrete lærdommer og utfordringer etter terroren.

– Vi er bekymret for omfanget av hatefulle ytringer mot muslimer og religiøse minoriteter i Norge, og vi vet at mange norske muslimer er blitt reddere etter 22. juli, selv om de også har erfart å bli inkludert i det store, nasjonale fellesskapet, skriver hun.

Til redde muslimer uttrykker generalsekretæren solidaritet og felleskap. Til «kristne og andre som frykter muslimer eller islam vil vi si: Bli kjent med en muslim. Da vil du oppdage et medmenneske med et mangfold av egenskaper – akkurat slik som alle andre nordmenn», skriver hun.

Hagen Agøy ber kristne besøke moskeer og andre gudshus for å uttrykke solidaritet med muslimer og andre religiøse minoriteter i Norge.

 Bør muslimer også oppsøke kirker for å bygge ned terskler?

– Absolutt. Det var mange muslimer som var i Oslo domkirke etter 22. juli. Muslimene har også hatt te-invitasjon-aksjonen, som er et konstruktivt innspill for å invitere.

Debattleder spør: Har du som ikke er muslim, besøkt en moské? Hva kan et slikt besøk gi? Bør kristne aktivt oppsøke moskeeer?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt