Johannes Morken

Redaktør
443

Hva slags sexråd bør unge få?

Familie og Medier svarer på NRK-programmet Trekant med sexveiledning på en nystartet nettside.

Publisert: 5. okt 2011

Dette skriver Vårt Land i sin nettutgave. 

For et år siden refset Jarle Haugland, daglig leder i Familie og medier, NRK for å sende TV-serien Trekant. Samtidig erkjente han at norske ungdom mangler steder å gå for å finne sexveiledning basert på kristne verdier. Nå kan Haugland fortelle at ventetiden snart er over:

– Vi inviterer Kristen-Norge til å være med på nettstedet. Responsen til nå har vært god, og vi tror det vil bli god bredde på nettstedet, sier Haugland, og opplyser at stiftelsesmøtet holdes om vel en måned.

– Hovedoppgaven er å hjelpe ungdom til å ta gode valg ut fra Guds tanke for seksualiteten. Alle spørsmål kan stilles. Unge vil få svar basert på det kristne verdigrunnlaget. Vi ønsker at Kristen-Norge skal ha en tydelig stemme og ta behovet for veiledning på alvor. Programmet Trekant tydeliggjorde behovet for den tydelige stemmen, sier Haugland til Vårt Land.

Derfor er intensjonen til Familie og medier å samle de ressursene som allerede finnes i de ulike miljøene.

– Det skal bli en felles plattform. Veiledningen bør være tilgjengelig for enhver ungdom og på ethvert sted i landet, slik at ikke ungdommene er prisgitt ressursene der de bor.

Til nå har seks organisasjoner sagt at de ønsker å være med å drive nettstedet. Blant dem er Ungdom i oppdrag.

– Alle organisasjonene vi har kontaktet har vært positive, forteller Haugland.

Vårt spørsmål er: Hva slags råd før Familie og Medier gi unge?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Jeg har pleid å ta utgangspunkt i kjærligheten. La den ligge i bunnen for all annen informasjon. Så snakker vi evt om fullbyrdelsen av kjærligheten gjennom samleiet. Siden det vil ta litt tid innen man kommer til de store høyder i kjærligheten, og at man ikke forplikter seg så alt for fort, prøver å vente, se saken fra flere sider, reflektere i den grad det er mulig og på sine egne premisser, vektlegger jeg varsomhet og forsiktighet.

Det er greit å onanere. Både for gutter og piker. Jeg vil vektlegge at det er naturlig og av det mest private man kan gjøre. Svarene må være realistiske, og at vektleggingen av fellesskapet i kjærligheten bør overskygge valgene. Likevel, man skal leve frem til man blir gift også.

Så er det et spørsmål om tekniske løsninger. Jaja, det er ikke sikkert at den voksne kommer så nær at det faller seg naturlig å gå inn i. Det kan også bli for påtrengende, men det går an å gi en ramme og en innsikt, basert på spørsmål som stilles. Det er en balansert informasjon som må gies, slik at man har respekt for at både den som spør og den som forklarer ikke skal involvere seg med den andre.

Først av alt er det dog avhengig av hva spørsmålet fra den som trenger kunnskap er. Oftest er det ikke bare ett svar, og heller ikke en fasit.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere