Terje Askan

53

Aftenpostens virkelighetsflukt

Det er noe som skurrer. Fantasien gis forrang, foran det virkelige liv. Aftenposten lar TV-serien Borgen være den sentrale målestokken som den nye danske statsministeren, Helle Thorning-Scmidt, settes opp mot.

Publisert: 4. okt 2011

For mediene kan det svært ofte være hensiktsmessig å forlate den stundom gråfargede virkelighet og løfte tilværelsen opp i fantasiens domene, så hvorfor ikke gi den forrang, økt status. La manuskriptet bli forbildet.

Det gir media selv større frihet og legitimer enhver tolkning av tilværelsen.

Denne gang gjelder det tittelintroduksjonen av Thorning-Scmidt som “Ny sjef i Borgen” i front på dagens utgave av papiravisen. “Borgen” er som de fleste vet navnet på en dansk TV-serie med en fiktiv utgave av en kvinnelig dansk statsminister i hovedrollen.

I avisens tresiders artikkel får vi sentralt overskriften: “Inntar den ekte
Borgen” strødd ut over fire spalter.

Så kan man saktens spørre. Hvorfor ikke? Hvorfor ikke leve livet sterkere i en medieskapt virkelighet.

Spørsmålet er antagelig sentralt for denne og kommende generasjon og etterlyses som tema på våre arenaer for debatt og kultur.

I tråd med dagens oppslag. Kan det være at mediene selv ikke ønsker denne debatten? En bevisstgjøring av den dragning så mange har mot flukten fra realitetene opp til strømmen av sterke opplevelser. Er vi uforvarende kommet nær et tabuområde?

En debatt, en analyse, ville være å åpne opp for spørsmålet om vi er tjent med å desavuere eller forlate hverdagene i livsløpet.

Her kommer mediene inn med sin fulle tyngde.

folkogmedia

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere