Verdidebatt

Troende eller frelst?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mitt svar på overskriften er: som troende blir du frelst.

Jeg tror ikke at vi som er kristne – og anser oss selv som frelst – skal blande oss så mye borti hvordan andre definerer "sin frelse". Av respekt for de ulike kristne er det kanskje lurt å ikke presentere én type kristentro som noe bedre enn en annen type kristentro. Da havner vi fort i fellen å fordømme andres tro og sette oss selv høyere enn andre. Å sette seg selv høyere enn andre strider mot Guds nestekjærlighetsbud. Som kjent står hovmod for fall.

Det viktige er at hver enkelt har sin sak i orden med Gud. Om man da anser seg selv som "frelst" eller "troende" er kanskje irrelevant, på bakgrunn av Johannes 3:16: hver den som tror skal bli frelst.

Romerne 10:9: den som tror og bekjenner skal bli frelst.
1. Joh. 4:15: Gud er i dem som bekjenner Guds sønn.
Matt. 10:32-33: Den som bekjenner Jesus skal også Jesus bekjenne for sin far i himmelen. Den som fornekter Jesus skal Jesus også fornekte for sin far i himmelen.

Tror du på Jesus blir du altså frelst av nåde.

Men så er det viktig å ransake oss selv om vi er i troen:

"Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?" (2. Kor. 13:5)

Det betyr ingenting hvilken menighet du går i, eller om du i det hele tatt går i noen menighet. Frelse er nemlig individuelt. Har du din sak i orden med Gud, kan du se frem til en herlig evighet! Amen!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt