Verdidebatt

Kristne "løgner"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tror at de fleste kristne kan enes om at frelsen er ufortjent, av nåde. Det finnes ingenting vi kan gjøre, for å fortjene frelsen. Men det man forkynner, stemmer ikke alltid overens med ”hver den som tror, skal bli frelst”.

Utsagn som "Gud gir ikke til gjerrigknarker" eller "Det blir ingen vekkelse, dersom vi ikke er villige til å åpne lommeboka", bidrar vel ikke først og fremst til vekkelse. Dette er kristne løgner, som ikke stemmer med bibelen.

Jeg tror at all mulig velsignelse finnes i Jesus. Det er Han som skal være sentrum i enhver vekkelse, og ikke hvor mye penger vi gir (eller ikke gir). Vekkelse står og faller ikke på vår vilje til å gi penger, men på vår vilje til å gå ut og ”demonstrere” Jesus-livet. Dersom man har TRO, så trenger man ikke ha timelange ”kollektprekener” for å opprettholde budsjettet. Dersom man har tro, stoler man på at Gud er Jehova Jireh (Forsørgeren). Vi får ingenting fra Gud, fordi vi har vært så flinke, eller rause, eller snille. Vi får fra Gud kun fordi Han er god. Vi elsker fordi Gud elsket oss først (1.Joh.4,19)

En annen kristen løgn, som er flittig brukt:  "Dersom du ikke velsigner Israel, er du under forbannelse."

Jeg spurte min pastor en gang, hva eksakt denne forbannelsen innebærer, men jeg fikk ikke noe entydig svar. Man kan ikke være under forbannelse, samtidig som man har fått del i all Åndens velsignelse, i Kristus (Ef.1,3,) Vi er velsignet, fordi vi tror (Gal.3,9).

Jeg tror at disse ”løgnene” ofte kan være en avsporing fra det budskapet som vi egentlig er kalt til å forkynne; "Ordet om Korset" og forsoningen. Forsoningens tjeneste innebærer ikke å legge byrder på mennesker, men å fortelle at Gud har forsonet seg med verden (2.Kor.5,19)

Gud er ikke sint mer. Han straffer oss ikke lenger for vår ulydighet, fordi straffen lå på Jesus. Gud sender ikke store fly inn i bygninger, eller vannflommer til ”syndige nasjoner". Han kastet all sin vrede på Jesus.

Men han ble såret for våre overtredelser  og knust for våre misgjerninger.
Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.
(Jes.53,5)

Dermed tror jeg ikke at Gud bryr seg om hvor mye av pengene våre som ”investeres i Guds Rike”, eller hva vi tror, sier eller mener om staten Israel, eller hvorvidt Norge har ”kjønnsnøytral ekteskapslov” eller ikke. Vi er forsonet med Ham, i Kristus. Det innebærer frelse og velsignelse for ”hver den som tror” (ikke hver den som tror OG gir OG/eller velsigner Israel). Så er det heldigvis opp til Gud å vurdere hvem som er ”ekte kristen” eller ”bare kristen i navnet”.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt