Verdidebatt

Mobbing - det simpleste jeg vet

Nettavisen har i dag en artikkel om en mann som ble mobbet hele barne- og ungdomstiden. ”Ingen ville snakke med meg. Ingen ville leke med meg. Hvert eneste friminutt var jeg alene.” Dessverre er dette hverdagen for svært mange barn og unge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg vet ikke om noe som er mer simpelt enn mobbing. Det finnes ting som er mer grusomt, men likevel holder jeg på at mobbing er fryktelig simpelt. Det er tarvelig og feigt. Det kan ødelegge et menneske.

Men hvorfor klarer vi ikke få bukt med dette problemet? Hva er det som gjør at vi stadig får høre historier om ødelagte barne- og ungdomsår? Vi er da siviliserte og moderne mennesker. Det er da ingen som ikke ønsker å komme mobbingen til livs.

En av grunnene er etter min mening fornektelse. En annen grunn er likegyldighet. Kombiner disse to og vi vil aldri komme problemet til livs. Jeg har 3 barn i skolen. Jeg vet ikke hvor mange foreldremøter jeg har sittet å vært så sint at det sikkert har dampet fra topplokket. Hvorfor? På grunn av uttalelser som dette fra rektor og lærere;

- "Det er ikke mobbing på vår skole."

- "Det er nok noe mobbing på vår skole. Men ikke mye. Noe vil det alltid være. Vi klarer ikke å ta alt."

- "Mobbing har aldri vært et stort problem på vår skole."

Samtidig vet jeg om familier som har måttet flytte fordi deres barn nekter å møte på skolen. Nok er nok. Foreldrene orker ikke kjempe mer fordi de føler seg selv som årsaken til problemet.

Med ledere i skolene som fornekter problemet, eller vegrer seg for å ta tak i det, eller som til og med ikke bryr seg burde vært meldt til barnevernet. Ja, det mener jeg. Vi snakker her om barn og unge som har det fryktelig vondt. Om barna hadde opplevd tilsvarende forhold hjemme hadde barnevernet blitt koblet inn. Hvorfor ikke gjøre det samme overfor blinde skoleledere? Enkelte rektorer presterer til og med å påstå at det er den som blir mobbet som er problemet. Det er tragisk.

Det skal være nulltoleranse overfor mobbing. Det skal ikke være lov. Det skal ikke forekomme. Vi vil ikke ha det. Aner vi at det forekommer mobbing skal det tas tak i umiddelbart. Mobbing er det simpleste jeg vet, og for den som går gjennom det er det direkte skadelig.

Mobbing gjør meg rasende.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt