Verdidebatt

I soknerådet mot sin vilje

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det har vært valg i kirke og sogn, med større deltakelse enn tidligere. - Solfrid F.Pedersen har blitt valgt inn mot sin vilje. - Det er noe hun ikke trives med, og klarer ikke å se det som en tillitserklæring, og vurderer utmeldelse av DNK.

Link til artikkelen: http://www.vl.no/kristenliv/article4608837.ece

Men jeg gledet meg stort da jeg leste dette: "Ei plikt. Reglane er klare: Den som er fylt 18 år og valbar, har plikt på seg til å ta imot val. "

For dette må virkelig være en vei å gå for å få til en folkekirke? For dette innebærer jo nettopp at det ikke lenger er en liten elite med like meninger som sitter og styrer og bestemmer? - Det kommer nettopp inn mennesker med ULIKE meninger, som må lære seg å rådslå og enes i vanskelige spørsmål?  Dette innebærer at sakene nok blir mye  bedre belyst, at nettopp det å rådslå med en god tone seg imellom blir en hovesak. - Høres befriende ut i forhold til en del av de politiske debattene vi er blitt vant til

Det kan hende at det ikke passer for det enkelte individet å sitte i dette styret - Men vedkommende er jo valgt nettopp fordi det finnes mange nok mennesker som har tiltro til nettopp hennes vurderinger?

Det er da mye bedre å få inn mennesker til styre og stell som vi virkelig har tillit til. - enn de som bare selv ønsker "å styre" andre?

En slik kirke vil jeg kanskje på sikt vurdere å melde meg inn i igjen......

mvh Mette

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt