Verdidebatt

Lignelsen om brudepikene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Lignelsen om brudepikene
Matteus 25, 1 Da kan himmelriket sammenlignes med ti brudepiker som tok oljelampene sine og gikk ut for å møte brudgommen.  2 Fem av dem var uforstandige, og fem var kloke.  3 De uforstandige tok med seg lampene sine, men ikke olje.  4 Men de kloke tok med seg kanner med olje sammen med lampene sine.  5 Da det trakk ut før brudgommen kom, ble de alle trette og sovnet.
     6 Men ved midnatt lød et rop: 'Brudgommen kommer! Gå og møt ham!'  7 Da våknet alle brudepikene og gjorde lampene sine i stand.  8 Men de uforstandige sa til de kloke: 'Gi oss litt av oljen deres, for lampene våre slukner.'  9 'Nei,' svarte de kloke, 'det blir ikke nok både til oss og dere, gå heller til kjøpmannen og kjøp selv!'
    10 Mens de var borte for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var forberedt, gikk sammen med ham inn til bryllupet, og døren ble stengt. 11 Senere kom også de andre brudepikene og sa: 'Herre, herre, lukk opp for oss!' 12 Men han svarte: 'Sannelig, jeg sier dere: Jeg kjenner dere ikke.'
    13 Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen.

Kan det så være at disse brudepikene alle var kristene? De som var uforstandige er de som bare bryr seg om Jesus en dag i uken, de bryr seg ikke om å fylle seg med ordet og bønnen til dagelig. Mens de som er forstandige er ivrige etter å fylle seg med Guds ord vær dag.

Det står også at de uforstandige ikke vil ta del i bryllupet(himmelen), er det slik å forstå at om du ikke bryr deg om å la ordet og livet med Jesus fylle deg vær dag, så vil du ikke være med på bryllupet?

Noe å tenke på, enden er nær Jesus står for døren. Er du klar? Har du olje på lampen din?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt