Terje Askan

53

Med sans for å ødelegge

Et merkelig fenomen egentlig. Å ødelegge for andre kan for noen synes attraktivt i seg selv. Dagens kampanje for slikt finner vi i Dagens IT/DN, som beredvillig stiller opp som informatør og markedsplass.

Publisert: 14. sep 2011

Denne gang er poenget å ødelegge andres datasystemer. Det finnes programmer som forteller hvordan det gjøres. Internett er stedet. Søkesystemet gjør alt enklere.

Tror vi på sikkerhetsekspert Jonathan James når han forklarer sine tilhørere på IT-messen i Oslo Spektrum?: “En hacker er en person som er nysgjerrig av natur og ønsker å vite mer hvordan ting fungerer. Det er de færreste som er ute etter å skade eller stjele.”

Mannen er sjef for sikkerhetstjenesten i selskapet Atea, samtidig såpass smart at han gir interesserte på  messen nettsidereferanser og et lynkurs i hacking. Er det mulig!

Dess flere aktive hackere – dess flere plagede databrukere. Opprydningen kan koste dyrt. Noe som betyr nye kunder og økt inntjening for sikkerhetsselskapet.

Ødeleggelsessyndromet har mange varianter. Fra nøyaktige bombeoppskrifter til salg av apparater som gir forhåndsvarsel til bilførere ved fartskontroll på veiene. Da kan farten settes opp.

Hva gjør vi med  terroristgrupperinger som ønsker seg medieoppmerksomhet om seg og sin sak. – Det får de, hele tiden.

Har prinsippet om vår overlevelse og evolusjonære utvikling tatt langtidsferie? Skulle tro noen hadde frasagt seg ønsket om å ta vare på seg selv.

Noen som vil være med å belyse uvesenet? Ytringsfrihetens grenser er svært tøyelige. Så forbud er neppe aktuelt, selv på områder som dette. Men det trengs at flere snakker om og viser fram denne type destruktivitet.

Vi vil ikke ha den.


folkogmedia

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere