Verdidebatt

Vi trenger hverandre

Valget mandag handler om de nære ting. Knut Sand Bakken, senioprest og kandidat for ap. til bydelsutvalget i Bydel Sagene i Oslo mener vi må bry oss. På den måten skapes bedre nærmiljø

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sosial isolasjon og passivitet har blitt et betydelig levekårsproblem. Derfor trenger vi møteplasser, steder i nærmiljøet hvor vi kan slippe å prestere noe, et fellesskap hvor vi kan kaste masken og være oss selv. Kort sagt: Vi trenger hverandre!

Det kan være en brun pub på Torshov en kaffebar på Sagene, et eldresenter, et torg eller andre treffsteder i det offentlige rom hvor det er naturlig å treffes. Noen i vår bydel ønsker å leve isolert. Det hender at noen melder seg ut. Men det er noe galt i våre fellesskap når en ligger død hjemme i måneder uten å være savnet. Derfor er det lov å bry seg. Det går an å snakke med naboen uten å trenge seg på. Det er noe galt når eldre ikke kjenner noen som bor i oppgangen. De ”gode, gamle dager” var ikke alltid like gode. Men den gang kjente folk hverandre på godt og ondt. Nå blir du nærmest sett rart på hvis du ringer på hos naboen og ber om å låne litt kaffe.

Møteplassene må være ulike da vi mennesker her på Torshov og Sagene er forskjellige. Vi trenger alt fra Sagene samfunnshus til gudsrom med åpne dører som ikke ber ikke de besøkende om vandelsattest. For i menighetene skal alle føle seg hjemme. Menighetene ønsker å være en naturlig del i nærmiljøet og engasjerer seg i lokalt. Og ønsker å være en lyttende kirke som ikke gir enkle svar på alle spørsmål. For livet er for komplisert til det. Kirkene ønsker å være nærværende. Gjennom gudstjenestefeiring, konserter og ulike typer arrangement ønsker de å gi oss livsmot og håp.

Det viktigste er at vi ikke isolerer oss, men kommer oss ut! Vi skal få oppleve noe sammen på puben, kaffebaren, foreningen hvor vi engasjerer oss eller på et eldretreff. For noe av lykken er å høre sammen i Bydel Sagene! For vi trenger hverandre i bydelen!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt