Johannes Morken

Redaktør
443

Kan kyrkja fornye seg?

Sju av ti kandidatar til Kyrkjemøtet meiner Den norske kyrkja slit med å vere aktuell.

Publisert: 8. sep 2011

Det melder Vårt Land på papir og nett. I dagens papirutgåve forklarar avdelingsdirektør Paul Erik Wirgenes i Kyrkjerådet at kyrkja på lokalplanet er nær menneskes liv i både fest og sorg – og at kyrkja nasjonalt har fleire reformer i arbeid for å fornye seg: Diakoniplan, gudstenestereform, trusopplæring og arbeid med kunst og kultur.

KJØP DAGENS PAPIRUTGÅVE

Kva bør den Den norsKe kyrkja gjere for å fornye seg?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ove Kristian Furelid

0 innlegg  9 kommentarer

Fornyelse med mere.

Publisert over 9 år siden

Jeg og sikkert mange andre mener det at på enkelte punkter kan kirken forandre sin væremåte. Og da mener jeg ikke å endre på Gud sitt ord, nemlig bibelen eller noe sånt, men heller forsøke å evangelisere mere, og helbredelse gjennom bønn. Altså det å bli lik mer de første menighetene Jeg for min del liker ikke kirken, jeg går heller i en menighet hvor jeg stortrives i og stadig lærer mer om det å være en troende person og forhåpentlig vis utvikle meg åndelig sett.

Nå synes jeg at kirken er for pizzakristne som bare går for tradisjonens sin skyld og ikke for å møte Gud gjennom Jesus. Folk går som regel til kirken grunnet barnedåp, det å gifte seg og for å begrave sine kjære. Og selv under begravelsen klarer presten å påstå at den avdøde personen var en god person som ser på begravelsen når han eller hun sitter i himmelen etter å ha kommet inn med en gang. - Ellers så synes jeg at muslimene har funnet oppskriften: Uansett hvor de lever og bosetter seg så holder dem fortsatt fast på sine tradisjoner og det kan vi lære en del av.

Kommentar #2

Jan Bording

57 innlegg  2503 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.

Diakoniplan, gudstenestereform, trusopplæring og arbeid med kunst og kultur.

Kirken må velge om den skal være statens katolske seremonimester eller om den skal være "de helliges forsamling". Det er vanskelig for en som leser NT å kjenne igjen DNK som "kirken". I NT-menighetene var det plass og oppgaver for alle troende og dagsorden var Guds rike. I DNT har de troende, som ikke er geistlige, en plass på kirkebenken hvor de reiser seg, setter seg, synger og taler ord for ord slik presten har forordnet.Mer hierarkisk en GT-kirken.

Kirken på verdensbasis er i framgang, drevet av Guds ord. Kirken i Norge er på full fart mot en desperat formidler av kunst og kultur for å tekkes de store masser slik at de skal komme på gudstjenestene og gi gode tall i kirkestatistikken.

Jeg tror lysestaken er i ferd med å flyttes fra DNK. Det er tragisk for de mange gode kristne som enda er der. Er det noe sted det trengs en vekkelse, er det blant lederne i kirken.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere