Verdidebatt

Integrering av innvandrere

Regjeringen skyver minoritetskvinner foran seg i kampen mot kontantstøtten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Regjeringen har hatt flertall i 6 år, og har kunne gjort akkurat det de ville. De har snakket negativt om kontantstøttebrukere og kontantstøtten. Men det er først nå i siste uke før valget at regjeringen bestemmer seg får å fjerne kontantstøtten for 2 åringer.

De skyver minoritetskvinner foran seg i kampen mot kontantstøtten. De sier den er det største hinderet for integrering.  Men fjerning av kontantstøtten er ikke et integreringstiltak, og vil aldri fungere som et integreringstiltak. For det første er det ingenting som tyder på at flere innvandrerfamilier vil sende barna i barnehage hvis du fjerner kontantstøtten. SV har beskyldt FrP for å trikse med tall og har sagt at FrP bevisst bruker det totale tallet på innvandrere, dvs også store grupper av svensker, dansker og polakker, mens de egentlig mener så kalte ”ikke-vestlige” innvandrere. Men det er akkurat det samme SV gjør i kontantstøtte saken, en stor andel av innvandrerne som SV er så bekymret for ikke skal bli integrerte er nemlig svensker og polakker. Det eneste man helt sikkert oppnår ved å fjerne kontantstøtten er at mange familier over hele landet mister muligheten til å velge omsorgsform for sine ett- og toåringer.

Det er et ubestridelig faktum at det bare er en liten andel av kontantstøttemottakerne som er dårlig integrert. Under en firedel av kontantstøttemottakerne har innvandrerbakgrunn, og blant disse igjen er det mange som er godt integrert. Vil regjeringen bedre integreringen så bør de gjøre nettopp det. Sørge for at innvandrere får seg sikkelig norsk undervisning og mulighetene til en jobb. Å fjerne kontantstøtte er å frata foreldre mulighet til å velge.

KrF er opptatt av å bedre integreringen derfor foreslår vi tiltak som gratis kjernetid i barnehage, og å tilby norskkurs med barnepass uten at man blir fratatt kontantstøtten. Og tilbud om åpne barnehager i tilknytning til dette. Dette er forslag som gir en vinn-vinn-situasjon: Mer integrering og fortsatt valgfrihet.

KrF vil ha et familievennlig samfunn som setter barna først.  Vi vil ha mer kontantstøtte, bedre barnehager, mer samlivskurs og full barnevernsdekning.  Et samfunn som er bra for barna er bra for alle. KrF vil gi familien mer tid til det familien mener er viktigst.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt