Verdidebatt

Prestestemmer til Miljøpartiet

En undersøkelse viser at prester stemmer grønt, sosialistisk og kristendemokratisk

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En undersøkelse i Sverige viser at kvinnelige prester stemmer på Miljøpartiet (De Grønne er store i Sverige), mens mennene stemmer Kristendemokratene. I Norge tegner Stiftelsen Kirkeforskning et litt annet bilde: Prestene her sympatiserer helst med Ap og SV etter KrF.

Stemmer de likt i nabolandet, eller er vi mer konservative i Norge? Eller mangler det et parti her som svenskene har? Politikk må handle om å legge tilrette for medmenneskers fred og frihet, og bevare og forvalte skaperverket/naturen og felles ressurser. Religion og religionsutøvelse hører mer til på det personlige planet så langt jeg kan forstå. Med enkle, gode, overordnede mål kan man dessuten samarbeide godt, og få ting til. Man slipper å møte veggen allerede når man tolker et dogmatisk verdigrunnlag ulikt. Det betyr vel lite hva man kaller det man tror på: Det som betyr noe i politikken er prioriteringene, og resultatene man kan vise til. Når troen gjenspeiler seg i handlinger er det grunn til følge, og jeg vil se hva De Grønne får til.

De Grønne er eks. KrF'er Tom Sverre Tomren, eks. fylkesleder i KrFU Tor Øyvind Westbye og eks. generalsekretær islamsk råd Sohaib Sultan i samme båt; hhv-. 1. kandidat til Hordaland fylke, leder i Bergen og 3. kandidat i Oslo. De Grønne anbefales å stemme på. Har du ikke muligheten i kommunevalget, så stem grønt på fylkestinget!

De Grønne trenger å bygges opp i Norge. Man har ikke råd til å dele ut informasjon til velgerne i år, men kanskje ved neste valg: Hver stemme betyr økte offentlige tilskudd, og i år er det grønne kandidater på vippen i mange kommuner,

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt