Verdidebatt

Korrupte FN

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Jeg er ny her, men det er noe jeg har å si.

For tiden jobber jeg i Korea 4-4. Dvs jeg jobber 4 uker på og har fire uker fri. Om sommeren reiser jeg til Norge og om vinteren reiser jeg til Afrika.

Jeg har vært i Afrika mange ganger og sett mye. Jeg bor i Burundi, en perle av et land. Vi har 27 grader hver dag hele året og det er tørr luft. Om natten senker det seg til omlag 22.

Jeg sitter på verandaen i min residens, ca 3Km fra grensen til Kongo (der som Karius og Baktus sitter). Jeg har fin utsikt over Tanganikasjøen og hovedveien som går forbi.

Der ser jeg mange biler fra FN som kjører forbi. Jeg spurte en lokal person om hva de frakter. Han sa det er "U-Hjelp".

Jeg ble senere kjent med en av sjefene for disse sjåførene. Etter et par drinker sa han at "Denne organisasjonen er den mest korrupte i hele verden, fra topp til bunn, men jeg får godt betalt, så hvorfor skal jeg klage"

De frakter gull og diamanter fra Kongo. FN-biler blir ikke stoppet på grensen. Deretter frakter de varene videre fra flyplassen i Bujumbura til Europa.

Jeg snakket senere med en annen sjef i FN. Han fortalte meg noe utrolig. De hadde, for noen år siden, en rebellgruppe som heter FNL. Denne begynte å bli svak og de ville derfor sende FN-soldatene hjem. FN-soldatene hadde det greit i Burundi. God lønn, fint klima og pene damer. De ville ikke reise hjem. De forsynte derfor FNL med våpen ammunisjon og mat. De sa "Vi vil være her. Ikke skyt på oss. Sett fyr på noen hus, skyt noen kuer og lag litt brår slik at vi kan være her"

Det er mye mer jeg kunne fortelle. Kongo er det landet som har flest FN-soldater. Det var litt treffende da min kone stilte meg følgende spørsmål. "Hvorfor er det plutselig blitt så mange mulatter i Kongo?"

FN er den mest korrupte organisasjonen i hele verden. Dette skrives ikke om i media fordi det ikke er politisk korrekt. Kom og besøk meg og se selv:)

Mvh

Petter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt