Audun Hjertager

149

Sammen for forandring (2)

Om fremtiden og De Grønne i en større sammenheng (publisert i går, men mistet en del av ingressen)

Publisert: 23. aug 2011

I år har vi lært hvor dyrebart demokratiet er og hvor viktig det er å engasjere seg i det samfunnet vi lever i. Et av de viktigste demokratiske virkemidler vi har er stemmeretten, og det er ikke mulig å ”svare med mer demokrati” uten at langt flere av oss bruker stemmeretten ved det kommende valget.

Dette er et valg ingen kan stille seg likegyldig til. De som skal forme morgendagens samfunn bør være modige, kloke, nytenkende og tolerante. Hvem ønsker vi at skal lede oss og våre barn inn i fremtiden? Hva slags fremtid vil vi ha?

Hvis du synes det er vanskelig å velge et parti, bør du undersøke det partiet stadig flere kandidater fra nesten alle politiske partier har samlet seg om. Partiet samler en fargeprakt av mennesker, vakrere enn regnbuen. Miljøpartiet De Grønne (MDG) representerer en verdensomspennende ny politisk retning, og er Norges svar på Eva Jolys parti i Frankrike. Vi får stadig større oppslutning internasjonalt, og har begynt å vise oss på meningsmålingene også i Norge.

De Grønne er et parti sprunget ut av en verdensomspennende bevegelse for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse. Vår grunntanke er at menneskeverd og vern om vår felles planet er viktigere enn kortsiktig økonomisk vinning og at et hvert politisk problem skal løses på måter som er sosialt og økologisk bærekraftige og som ikke strider mot menneskerettighetene. En selvfølge vil mange si, men finanskrise, klimaendringer og overforbruk forteller oss at det ikke er slik i dag.

Utålmodige tidligere representanter fra nesten alle norske partier står i år øverst på lister for dette partiet som mer radikalt enn noe annet parti jobber for en god fremtid for kloden, oss selv og våre medmennesker. I Buskerud Hilde Lengali fra SP, i Trondheim Hilde Opoku fra SV, i Oppland Torbjørn Dahl fra Venstre i Akershus Nikki Schei fra Høyre og i Tromsø Tor Mikalsen som er sametingsrepresentant for Norske Samers Riksforbund. I De Grønne jobber Shoaib Sultan, tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge for de samme ideene som tidligere profilerte KrF’ere: misjonær Tom Sverre Tomren og tidligere fylkesleder for KrFU, Tor Øyvind Westbye. En skulle tro at det var vanskelig å drive politikk med en så sammensatt gruppe mennesker med sterke meninger. Det er imidlertid påfallende hvor lett det blir enighet i store og små saker med en slik ideologi som grunnlag.

I Hedmark har vi Antonio Poleo øverst på lista. Han er tidligere venstrepolitiker, biolog og miljøetterforsker i Økokrim, og lover at det vil gjøre en forskjell for den langsiktige tenkingen i vårt grønne fylke dersom han får en plass i fylkestinget.

En stemme til MDG ved valget i år, er en stemme for et lokalsamfunn som tenker globalt og handler lokalt. En stemme til MDG er også en støtte for Jens Stoltenberg når vi har behov for at han tar modige, grønne valg. Med ditt engasjement og din stemme kan De Grønne i Norge bygges opp som en arvtaker for flere partier på Stortinget. Norge og verden trenger slike i ledelsen. 

Audun Hjertager

MDG Hedmark

(debattinnlegg sendt lokalaviser i Hedmark)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere